Jižní Morava a Pálava: Dobře investované finance

14.07.2016 /

Jeden z nejkrásnějších koutů naší republiky a zároveň nejteplejší oblast Jihomoravského kraje – to je Pálava. Kraj zaslíbený vínu, který slibuje nejen příjemné bydlení, ale i nepřeberné množství pasivního i aktivního odpočinku. Není divu, že se zde realitnímu trhu poměrně daří.

Ať už plánujete koupi rekreačního objektu, stálého bydlení či uvažujete o pořízení sklípku, kam se s přáteli rádi ve chvílích volna uchýlíte, je Pálavsko i celá jižní Morava tím správným místem, kde své finance zhodnotit. Jde o jedno z nejkrásnějších a zároveň i nejvyhledávanějších míst v České republice. A není divu.

Historie, příroda i aktivní odpočinek

Jihomoravský kraj patří k hospodářsky významným regionům s velmi výhodnou polohou v jihovýchodní části České republiky při hranicích s Rakouskem a Slovenskem. Již odpradávna představuje strategickou křižovatku Evropy. Rozlohou se řadí na čtvrté místo a počtem obyvatel na třetí místo mezi ostatními regiony České republiky. Jde o historicky důležitou oblast. Kráčelo tudy do Evropy křesťanství, podél zdejších řek se během staletí zrodilo množství městeček a měst, na svazích se dodnes prostírají vinice a ovocné sady. Svým obyvatelům nabídne jižní Morava krásný domov plný rozmanitých výhledů, nespoutané přírody, volnočasových možností, ale i kulturního vyžití. Svým návštěvníkům předkládá zejména rozmanitou škálu kulturních, přírodních i technických památek. Na své si přijdou i milovníci moderní architektury a židovských památek. Čtyři zdejší lokality jsou dokonce zapsány v seznamech světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. To všechno jsou dobré důvody, proč zde zakotvit nebo proinvestovat dostupné finance.

Kraj protkaný cyklostezkami

Člověk se musí držet, aby nehovořil o tomto kraji jen v superlativech. Těžko se však najde něco, co bychom mu mohli vytknout. Kromě památek a opěvované přírody nemůžeme opomenout na milovníky cykloturistiky a turistiky. Cyklotras tu najdete opravdu požehnaně, i proto je Pálavsko přímo rájem aktivních lidí. Vyjma překrásné krajiny a čitého vzduchu tu na trasách potkáte i vysoce kvalitní památky, cestou si prakticky stačí jen vybrat a vychutnávat, stejně jako zdejší vynikající víno.

O nemovitosti na Pálavsku je velký zájem – poptávka dokonce převyšuje nabídku. Investice do místních nemovitostí se určitě vyplatí. Jejich tržní cena, zvláště pak v turisticky vyhledávaných oblastech, totiž stabilně roste.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+