Pálava: V posledních letech roste zájem o tuto lokalitu

19.07.2016 /

Je tomu už deset let, co působím na moravském trhu nemovitostí a za celou tu dobu vnímám obrovské zvýšení zájmu klientů o lokality na jih od Brna.

Již před 10 lety ekonomické parametry, dostupnost a prudký vývoj lokalit, jak jsou Moravany u Brna, Rajhrad, Modřice, způsobily primárně zájem klientů o tyto lokality. Sekundárně se vlna zájmu, vzhledem k současné obsazenosti těchto lokalit posouvá dál do lokalit: Syrovice, Rajhradice, Želešice až po Pohořelice. Což je ale překvapivé, momentální trend sahá až do okolí Pálavy a to díky výrazně se zvyšujícímu turismu kolem Pasohlávek, vinných stezek a cyklostezek.

Tyto lokality mají totiž tajnou zbraň, a to v podobě moravského zlata.

Kořeny vinohradnictví sahají až do 9. století, se svým největším rozmachem za vlády císaře Rudolfa II. Královské města musela povinně na jižních svazích vysadit vinohrady. Tomu, kdo nařízení nerespektoval, půdu odebrali. Dnes v Mikulovské oblasti najdete 4 400 ha vinic a je druhou největší vinařskou oblastí v ČR.

Okolí Pálavy přitahuje čím dál víc turistů, ale i zájemců o klidné bydlení s výbornou dostupností do Brna. Osobně znám všechny výhody lokality Syrovice a Rajhrad a plně chápu klienty, kteří si je vyberou. Pokud se i vy rozhodnete pro: čeká na vás malebný kraj s otevřenou náručí v samém centru Evropy, který si zamilujete stejně jako mnozí před vámi, okamžitě, bezvýhradně a navždy.

Aktuálně hledám na jih od Brna pro své klienty nemovitosti k bydlení i k rekreaci. Ideálně ve spojení s vinohradem a ve snoubení s vínem. 🙂

Marek Karvaj
realitní specialista

Real Marco
Hlinky 150/78
Brno 603 00

tel.: +420 777 699 754

karvajmarek@gmail.com
www.domysyrovice.cz

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+