Slavkov u Brna: Ideální bydlení pro aktivní nadšence

19.08.2016 /

Bohatá historie a všudypřítomná příjemná atmosféra – to jsou dvě slovní spojení, která přesně charakterizují Slavkov u Brna, ležící jen 20 kilometrů východně od Brna.

Obec leží na řece Litavě. Žije tu na šest tisíc obyvatel, kteří si rozhodně na služby a infrastrukturu nemohou stěžovat. Zpět ale k historii. Sám název obce připomíná slavnou bitvu U Slavkova, která se tu skutečně v roce 1805 odehrála. Pro upřesnění ne úplně na území obce, ale západním směrem odtud. Samo historické jádro Slavkova je vyhlášenou městskou památkovou zónou a přilehlá oblast slavkovského bojiště je krajinnou památkovou zónou.

Co nabídne Slavkov současným obyvatelům? Pestrá nabídka služeb, sportovního a kulturního vyžití, školských i zdravotnických zařízení – to je jen část toho, co si místní velmi pochvalují. Najdete zde i nové projekty známých developerských společností, takže pokud prahnete po novostavbě, určitě nejste vedle. Domov zde najdou všechny kategorie klientů. Na své si tak přijdou nejen mladé rodiny s dětmi, ale i senioři, kteří hledají bezbariérové bydlení apod.

Aby život byl pestřejší, je třeba aktivně využít volný čas. A takových možností je ve Slavkově celá řada. Obec se nachází v zemědělské krajině, která si jako jedna z mála zachovala svůj původní ráz. Projít se tak můžete po překrásném přírodním parku Židenický les, výlet si můžete udělat i do nedaleké Drahanské vrchoviny. Okolí zkrátka láká nejen k procházkám, ale i k objevování nespoutané přírody a vzdálené historie. Pokud milujete pěší turistiku, určitě nepohrdnete naučnou stezkou Bitvy u Slavkova. Díky husté síti kvalitních cykloturistických tras je možné také celý region projíždět na kole. Příznivci golfu mohou aktivně trávit čas na místním golfovém hřišti, plavci jistě nepohrnou padesátimetrovým bazénem. Na své si tu zkrátka přijde každý.

Slavkov je nejen díky svému historickému bohatství často vyhledávaným cílem turistů, kteří si zde každoročně připomínají nejen výročí slavné bitvy, ale rádi se sem také vrací a mnozí zde i najdou svůj domov. Když už zmiňujeme historické zajímavosti, neměli bychom zapomenout ani na barokní zámek s překrásnou zahradou. Příznivce zlatavého moku jistě potěší a zaujme místní pivovar. Samozřejmě veškeré potřebné zázemí poskytne obyvatelům spolehlivě i město Brno, kam se odtud dostanete během pár desítek minut. Aktuální nabídku nemovitostí i developerských projektů najdete na www.realcity.cz.

Milovníci sportu najdou ve Slavkově bohaté sportovní zázemí. Nechybí tu např. multifunkční sportovní centrum, koupaliště, střelnice, tenisové kurty či fotbalový stadion. Stačí si jen vybrat, kde budete trávit svůj volný čas.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+