Praha-západ: Velmi rozmanitá a zajímavá lokalita

24.09.2016 /

Praha-západ je lokalita, která obloukovitě obepíná Prahu ze západní a jižní strany od Roztok po Jílové u Prahy. Tato lokalita je velmi rozmanitá a zajímavá pro život.

Krásnou přírodu v údolí Berounky, Vltavy, Břežanského údolí doplňují Brdské lesy, skály, Český kras a mnoho dalších přírodních památek jako například Hostivické rybníky – rybniční soustava s dochovanými mokřadními společenstvy.

Na zajímavosti a historické památky je tento kraj také bohatý, ať už se jedná o výšinné opevněné sídliště – hradiště Kazín, kostel Narození Panny Marie v Holubicích, hrad Okoř nebo zámek a zahrady v Průhonicích.

I proto je tato lokalita v poslední době velmi zajímavá pro developery, vzniklo zde mnoho nových projektů pro bydlení v příjemné dojezdové vzdálenosti od hlavního města, přesto však s plnou infrastrukturou. Praha západ je protkaná silniční i železniční sítí a příměstská MHD má dobrý dosah. Většina obcí má plnou občanskou vybavenost, školy, školky, obchody a i sportovní vyžití je zde výborné, kromě cyklistiky a turistiky je zde mnoho sportovních klubů, možnost hrát golf, fotbal, tenis, bowling a provozovat další sporty.

Ceny pozemků se zde pohybují od 5 500 Kč/m². Konkrétně třeba na Zbraslavi, které vždy byla rezidenční čtvrtí a stále si toto ocenění drží, se však ceny šplhají až k 10 000 Kč/m². Zajímavé domy k bydlení můžete sehnat v této klidné lokalitě již od 4 000 000 Kč a rekreační objekty se pohybují od 500 000 Kč.

Společnost 1. Zbraslavská realitní kancelář se na tuto lokalitu specializuje a doporučí vám mnoho zajímavých nemovitostí, jak k trvalému bydlení, podnikání, tak i k rekreaci v oblasti Prahy západ a také přímo na Zbraslavi. Na tuto lokalitu se specializují již od svého založení v roce 2004 a kromě klasických služeb profesionální realitní kanceláře řeší i komplikovanější případy jako prodeje v rámci exekuce, nabízí i odborné poradenství v oblasti spoluvlastnických podílů, oddlužení, zástavy nemovitosti a dalších.

Petr Šimoníček
Manažer

1. ZBRASLAVSKÁ REALITNÍ s.r.o.
Zbraslavské náměstí 463
156 00 Praha 5 – Zbraslav
tel.: +420 607 200 200
fax: +420 257 922 434
simonicek@1zbraslavska.cz
www.1zbraslavska.cz

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+