Praha 8 se rozvíjí, Karlín jde příkladem

17.03.2013 /

Praha 8 včetně Karlína je aktuálně oblastí, kde poslední roky vidíme stabilní rozvoj, tedy to, co bychom rádi viděli ve všech oblastech Prahy. Právě slovní spojení stabilní rozvoj asi nejlépe vystihuje konstantně probíhající přeměny této oblasti.

Na Praze 8 a zvláště v Karlíně se dnes bydlí velmi dobře. Máte totiž vše tzv. u nosu, ať už jde o hromadnou dopravu, služby, parky, restaurace, hospody či zdravotnické služby. Dříve byl Karlín primárně doménou starší generace, dnes je z hlediska věku různorodější a najdeme zde jak mladé, tak starší. Díky řadě kanceláří v Karlíně bydlí i řada příslušníků bohatších vrstev, což dříve nebývalo. Karlín za posledních dvacet let udělal obrovský kvalitativní krok. Jednak se zde výrazně změnilo prostředí díky tomu, že bylo postaveno či opraveno spoustu domů a otevřela se řada kvalitních restaurací či provozoven. Opravila se kupříkladu také historická budova Invalidovny, čímž vznikl moc pěkný park pro místní obyvatele. Dále pokračuje výstavba kancelářských budov v prostoru ulice Pobřežní a např. v ulici Prvního pluku vyrůstá nový hotel.

Karlín pro každého

Výrazného zlepšení doznala také dopravní dostupnost a situace, ať už jde o metro, tramvajová spojení nebo odklonění aut z centra Karlína. V neposlední řadě je třeba zmínit fakt, že se odstěhovalo mnoho nepřizpůsobivých obyvatel a snížila se zdejší míra kriminality. Dnes je tedy Karlín vhodný v podstatě pro kohokoliv. Ať už pro mladé, kteří to mají blízko do centra, pro starší, kteří ocení plnou občanskou dostupnost v pěším dosahu, nebo pro rodiny s dětmi či majitele psů, které potěší zeleň například v nově zrekonstruovaných Kaizlových sadech a na vrchu Vítkov. Realitní trh v této lokalitě je poměrně diferencovaný a docela dobře se snaží reagovat na změny poptávky. Díky tomu, že zde najdeme nemovitosti všech typů a kvalit, je velice těžké určit nějakou průměrnou cenu. I vzhledem k stále probíhajícím změnám a trvalému rozvoji se zde cenová mapa často mění. Pozemky v této lokalitě stále jsou velmi žádané pro výstavbu komerčních i bytových nemovitostí. Karlín má ohromný potenciál, jelikož je v docházkové vzdálenosti od Prahy 1, tudíž de facto v centru. Jako investice se proto pozemky v Karlíně rozhodně vyplatí. Na Praze 8 jsou ostatně i naše kanceláře, a proto můžeme klientům nabídnout zasvěcený pohled na místní realitní trh. Více informací je k dispozici na našich stránkách www.abareality.cz.

Všichni kupující – a to nejen na Praze 8 – by měli mít jasno o svých požadavcích a nárocích na bydlení, na základě čehož by se pak měli rozhodovat. Zjišťovat až během nákupu, co vlastně hledám a kolik na to mám, totiž většinou končí špatnou koupí.

Kontakt:

Jakub Orszulik

vedoucí kanceláře

Aba Reality

Podvinný Mlýn 1418/2

190 00 Praha 9

Česká republika

tel.: +420 246 035 393

jakub.orszulik@abareality.cz

www.abareality.cz

Štítky: , ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+