Praha 5: Vyrůstají zde nové a zajímavé projekty

24.09.2016 /

Lokalita Praha 5 se v posledních letech stává atraktivní pro bydlení i díky novým, zajímavým projektům, které se v této lokalitě staví. Bydlení v novostavbě však může přinést i mnohá úskalí, na která nemusí být všichni kupující připraveni. Možná je to i tím, že část bytů se prodává ještě před zahájením stavby a představy mnohdy bývají jiné než skutečnost.

Může se to stát i u kvalitních projektů, kterých je na Praze 5 jistě dost. A jaká úskalí mohou na klienty čekat? Hlavní kámen úrazu může být ve střetu představ podle plánu a vizualizace se skutečností. Často jde o to, že klient si nedokáže prostorově představit místnosti na plánu v běžném provozu, tudíž ho pak může překvapit, že dispozice mají zásadní funkční kolize. Může to být například úzká chodba nebo předsíň, která nedostačuje kapacitně pro početnější rodinu, nebo otevírání dveří. Problémem může být také samotná dispozice, umístění např. kuchyně či kuchyňského koutu.

Dalším případem mohou být i rozměry pokojů, do kterých se nedaří umístit sériově vyráběný nábytek. Proto je nejrozumnějším krokem při nákupu nemovitosti svěřit se do rukou odborníka. Popsat mu, co od bydlení očekáváte, jaké máte požadavky. Je velice důležité si předem ujasnit, jaký jste typ rodiny, zda potřebujete spíše velkou kuchyň a místo pro setkávání, nebo dáte přednost terase s výhledem, velké šatně, zda budete ukládat kola a sportovní náčiní nebo potřebujete velkou knihovnu a filmotéku. Možná to ve fázi vybírání bytu zní úsměvně, ale na tom všem záleží, jak komfortně se budete ve svém bytě cítit a jestli se z bytu stane to správné „doma“.

A pomoc při výběru té správné nemovitosti není to jediné, v čem vám může kvalitní makléř nebo odborník z renomované realitní kanceláře pomoci. Mezi takové společnosti patří i KOVA reality na Praze 5. Jejich zkušení realitní makléři vám zajistí úspěšný prodej nebo pronájem nemovitostí po Praze a blízkém okolí. Díky spolupráci s předními bankami mohou klientům poskytnout maximální servis i při financování koupě. Samozřejmostí jsou právní služby, které zajišťují renomovaní advokáti a i v oblasti kompletní správy nemovitostí vám tato realitní kancelář poskytne své kvalitní služby.

Miloslav Kovařík
manažer společnosti

KOVA Reality s.r.o.
náměstí Kinských 76/7
150 00 Praha 5, Smíchov
tel.: +420 602 200 200
kovarik@kova.cz
www.kova.cz

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+