Praha 5: Děti si budou mít kde hrát

25.09.2016 /

Praha 5 patří od nepaměti k nejprestižnějším a nejoblíbenějším lokalitám v hlavním městě. Důvodem je nejen perfektní infrastruktura, ale i blízkost centra, dostatek služeb a hlavně spousta zeleně, která láká všechny milovníky klidu, kteří to chtějí mít stále blízko do práce.

Dnes už dávno platí, že centrum Prahy 5 je považováno za druhé centrum metropole. A právem. Mnohé se tu za posledních 15 let změnilo. A nejen zde, i v okrajových částech Prahy 5. Vznikly nové bytové projekty, přibyly lokality, kam se lidé chodí bavit i trávit volný čas… a zastupitelé ve své hojné činnosti pokračují. Nyní je třeba na programu zvelebovaní zahrad některých škol. A z toho máme radost nejen my, ale jistě v budoucnu i ti nejmenší, kteří školy navštěvují.

Pět školních zahrad projde změnou

Praha 5 nechá ve školních zahradách pěti objektů mateřských a základních škol provést stavební práce, které městskou část přijdou na celkem čtyři miliony korun.

O které školy půjde? Konkrétně se jedná o MŠ Holečkova, kde kromě nových herních prvků vznikne také sportovní plocha z lité pryže na míčové hry. Dále pak jde o MŠ Trojdílná, kde se mohou těšit na venkovní učebnu, smyslovou stezku, kruh pro tvořivé aktivity z různých přírodních materiálů, balanční dráhu, multifunkční pískoviště či stínící prvek ve volném prostoru. Na novinky se mohou těšit i v MŠ Beníškové, kde se děti dočkají multifunkční herní sestavy. ZŠ a MŠ Kořenského, v areálu Pod Žvahovem, získá nově balanční sestavu s dřevěnými a lanovými prvky, lanovou pyramidu a multifunkční herní sestavu. A v MŠ Podbělohorská proběhnou výraznější terénní práce, zejména v případě pláně, která bude srovnána do roviny a zhutněna, zároveň zde budou vybudovány tři „kopce“, u nichž bude osazena mlhovací sprcha. Na celé ploše bude litá elastická podložka.

„Většinou jde o umístění herních ploch a prvků a související terénní práce, v zásadě jde o úpravy, o něž školy samy požádaly. Vše by mělo být hotové na podzim,“ potvrdil pro média zástupce starosty Vít Šolle. Věříme, že se všechno povede, jak bylo naplánováno.

Změnou prochází i bývalá dělnická kolonie Buďánka

Na novinky se nemusí těšit pouze ti nejmejnší. Na konci září se např. otevře první ze zrekonstruovaných domů bývalé dělnické kolonie Buďánka v Praze na Smíchově. Už se totiž začalo stavět. A tak kromě zabezpečení všech objektů, zejména jejich zastřešení, byla zrekonstruována i bývalá mlékárna, původně funkcionalistická stavba ze 30. let minulého století.

Rekonstrukce mlékárny je součástí investičního balíku na opravu osady, na který Praha 5 vyhradila šest milionů korun. V opravené mlékárně sdružení Odborníci a občané pro revitalizaci památkové zóny Buďánka otevře infocentrum s kavárnou, které bude zároveň sloužit jako místo pro setkávání a různé kulturní aktivity.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+