AC Real, s.r.o.: Žebětín, městská část plná zeleně

24.03.2013 /

Žebětín je místem plným zeleně s převažující zástavbou rodinných domů. Tato městská část disponuje plně vybudovanou infrastrukturou. Nechybí zde mateřská škola, základní škola, praktický lékař, lékárna, knihovna, pošta, dětská hřiště ani dostatek obchodů. Velmi příjemné bydlení proto nabídne zejména rodinám s dětmi.  

 

Naše realitní kancelář zde exkluzivně prodává nové byty ve spolupráci s developerskou firmou AI Development. Lokalita se nám velmi líbí, protože nabízí samé výhody ― kromě rozsáhlého množství zeleně je to především klidné prostředí, dobrá občanská vybavenost a výborná dostupnost do centra města, kde jste cca do 15 minut. V Žebětíně navíc není nějaká masová zástavba, což vnímám rovněž jako klad. Přesto se zde stále městská část snaží zlepšovat stávající solidní infrastrukturu. V posledních letech se tu např. otevřela nová škola. Vzhledem k tomu, že jde o příjemnou a atraktivní lokalitu, panuje tu docela rušný realitní trh. Starších bytů tu mnoho není, spíše se zde vyskytují novostavby staré zhruba 5 až 10 let. Ty však byly z části budovány jako družstevní se státním příspěvkem, z čehož plyne povinnost vyhovět pravidlům pro dotace MMB – tedy např. zájemce o bydlení nesmí vlastnit jinou nemovitost. Starší byt 2+kk zde seženete do 2 milionů. Ceny novostaveb, zejména v centru obce, se pohybují kolem 50 000 Kč/m2. Řekla bych, že tyto ceny nemovitostí jsou v porovnání s dispozicemi lokality velmi rozumné a srovnatelné s jakoukoli jinou částí města, kde je velkou přidanou hodnotou rozvolněnost zástavby a přítomnost přírody. Co se týče nabídky pozemků ― ve staré zástavbě či na jejím okraji se objevují zcela výjimečně. V rámci budování nových lokalit se prodávají za cenu zhruba od 3 000 Kč/m2 a jsou rozhodně dobrou koupí, nikoli však jako dlouhodobá investice, ale spíše pro budoucí místo k bydlení. Na prodeje námi nabízeného projektu si rovněž nemohu stěžovat. Jde to skvěle. K dnešnímu dni je 50  % bytů prodaných před dostavbou. Zájem o tyto byty je určitě dán prostředím, ve kterém je projekt situován a které je velmi lákavé. Nabízí moderní bydlení s dosahem zeleně (v blízkosti jsou zahrady), ale rovněž i vysokou kvalitu stavby, na čemž si trváme. Více informací o projektu najdete na www.aidevelop.cz.

 

Strukturou obyvatel se Žebětín řadí spíše k lokalitám, kde žijí mladí lidé a populace zde mládne. Není to příliš vhodné místo pro seniory s ohledem na dostupnost dalších služeb, které tito lidé potřebují a vyhledávají. Žebětín uvítají naopak mladí, aktivní lidé a rodiny s dětmi.

 

Lenka Havlíková
realitní makléřka
AC Real, s.r.o.
Říčanská 11
Brno-Bystrc (Kamechy)
tel.: +420 800 442 442
GSM:+420 731 516 417

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+