Podzimní inspirace: Dodejte zahradě nový šmrnc!

17.10.2016 /

Doba je taková, že se recykluje všechno, co se dá. Tak proč ne plechovky či konzervy. Víte, jaké krásné věci z nich lze vyrobit? Věřte, že originalitu i vaši šikovnost návštěva jistě ocení.

Potřebný materiál

Co budete potřebovat? Zkuste konzervy od paštiky nebo i kočičích pamlsků, ovocných kompotů apod. Vytvoříte z nich nejen dekoraci, ale i praktické pomocníky, kteří se v každé domácnosti hodí.

Než se pustíte do práce

Nezapomeňte použité plechovky dobře umýt. Stará nálepka někdy nemusí působit rušivě, ale je lepší se jí zbavit. Na případné lepidlo použijte benzín. A teď už směle do práce.

Svícen pro začátečníky

Vyrobit z plechovky svícen? To se skoro samo nabízí. A zároveň je to velmi snadné. Kro-mě plechovky budete potřebovat kladívko a hřebíček. Pokud si netroufnete na nějaký ten vzor, použijte jednoduše staré či nové dřevěné kolíčky. Udělají spoustu parády. Až večer do plechovky vložíte čajovou svíčku, budete mile překvapeni a mít skvělý pocit z ručně vyrobených doplňků.

Úložný prostor i dekorace

Trendem jsou přírodní materiály. A to už pěknou řádku let. Až půjdete příště na procházku do lesa, nezapomeň si nasbírat větvičky nebo proutí. To připevníte k plechovce s pomocí drátku nebo tavnou pistolí. A je to. Do širší a nižší plechovky se dá vložit cokoli, od deko-race až po oříšky na “večerní zobání” při svitu hvězd.

Na květiny

Pokud máte plechovky pěkné, jde z nich ledasco. Květináč je možné ponechat surový, ozdobit kolíčky, polepit bylinkami nebo mozaikou z rozbitých kachliček…fantazii se meze opravdu nekladou. Slaďte své nové květináče se stylem vaší zahrádky či terasy. Kov vdechne prostoru kousek těch starých časů. A až se ukáže první rez, neřešte ji. Patyna a retro frčí také.

Pro šikuly: Retro je v kurzu

A na závěr ještě jeden výstavní kousek. Ze starého plechového sudu si můžete vyrobit stylový podsedák s úložným prostorem. Rez mu neuškodí. Stačí jen přidělat pěkná “ouška” a na sezení něco měkčího a je hotovo. Tohle už ovšem chce více umu a nějakou tu zručnost. Nápisy a kresby lze jednoduše nastříkat podle šablony, kterou seženete v kutilských potřebách. Tak ať se vám pěkně a stylově sedí!

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+