REAL-TREUHAND ROZŠIŘUJE SVOU NABÍDKU UNIKÁTNÍCH KOMORNÍCH PROJEKTŮ

20.10.2016 /

V těchto dnech zahájila developerská společnost REAL-TREUHAND předprodej svého dalšího rezidenčního projektu – REZIDENCE PALATA v Praze 5.

Rezidence Palata je dílem předních českých architektů Jana Šestáka a Marka Deyla ze studia pha. Real-Treuhand tím navazuje na mimořádně úspěšnou spolupráci s jejich architektonickým studiem na projektu .142 RADLICKÁ.

Název rezidence odráží historii místa, kde v dřívějších dobách stávala známá usedlost DOLNÍ PALATA. Původní objekt, na jehož místě rezidenční dům vyroste, byl označován podle domovního znamení U MODRÉHO HROZNU.

Projekt PALATA v Holečkově ulici je zasazen do v mnoha ohledech atraktivní lokality pod Strahovem a bude poskytovat klidné bydlení v sousedství zahrady Kinských v těsné blízkosti centra Prahy. Jedná se o tradiční rezidenční oblast, kde jsou dlouhodobě rozvinuté obchody, služby, dopravní obslužnost, i veškerá další infrastruktura. V bezprostředním dosahu je také nákupní a kulturní centrum Anděl.

V domě bude vybudováno pouhých 25 bytů a 6 ateliérů, čímž Real-Treuhand pokračuje ve své dlouhodobé koncepci budování komorních, architektonicky jedinečných bytových domů v zavedených pražských lokalitách. Architektura domu vychází ze specifického půdorysu stavební parcely, jejíhož tvaru maximálně využila. V nezastavěné části pozemku bude osázena zahrada s odpočinkovými zónami, sloužící výhradně rezidentům.

Rezidence PALATA vyroste v jižním svahu a bude mít 8 nadzemních podlaží. V 1. a 2. NP se budou nacházet garážová stání a sklepy. Jižní část 2. NP pak tvoří tři ateliérové jednotky. Skladba bytů byla zvolena s ohledem na atraktivitu lokality a bezprostřední blízkost historického centra Prahy a je zaměřena především na menší jednotky s dispozicí 1 – 2+kk, které budou jedinečnou příležitostí pro bezpečnou investici. Dále jsou v domě 4 jednotky 3+kk a 8. NP pak tvoří jediný unikátní byt 4 – 5+kk s jižní terasou a úžasným výhledem na protější zelený svah s Husovými sady.

Zahájení výstavby je naplánováno již na tento prosinec, kolaudace proběhne v červenci r. 2018.

O společnosti Real-Treuhand:

Developerská společnost Real-Treuhand je dceřinou společností největší rakouské regionální banky Raiffeisenlandesbank Oberösterreich.

Svým klientům se v první řadě snaží nabídnout něco jedinečného. Vysoká kvalita provedení je naprostým standardem a jedinečnost musí vycházet z celkového pojetí projektu.

Zaměřuje se na komorní rezidenční stavby v urbanisticky ustálených lokalitách širšího centra Prahy. Ambicí společnosti Real-Treuhand rozhodně není stavět novodobá sídliště na okraji města či v místech bez tradice. Snaží se navrhovat domy tak, aby obohatila danou lokalitu a přispěla k jejímu dalšímu rozvoji. Klade důraz na moderní architektonické řešení respektující okolní zástavbu, a proto vždy spolupracuje se špičkovými architekty. Místo vybrané pro budoucí projekt musí vždy mít něco navíc – například nádherné výhledy ze všech pater domu.

To dává budoucím majitelům záruku trvalé hodnoty a zhodnocení jejich investice.

Společnost Real-Treuhand realizovala mimo jiné také rekonstrukci secesního paláce Biskupská 8 v Brně, který byl domovem bratrů Pavla a Huga Haasových a unikátní rezidenci .142 Radlická umístěnou ve svahu mezi Radlickou ulicí a Malvazinkami v Praze 5. V obou těchto projektech jsou v prodeji již poslední volné byty. V současné době Real-Treuhand dokončuje stavbu bytového domu Na Korábě v Praze 8, jehož kolaudace je naplánována na konec tohoto roku.

Další informace:
Real-Treuhand Reality s.r.o.
Dlouhá 29, Praha 1
Dagmar Petrová, petrova@rt-reality.cz, tel.: 731 125 531
www.rezidencepalata.cz, www.rt-reality.cz, www.premiumliving.cz

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+