BYDLENÍ V PŘÍRODĚ – rezidence Brno, Nový Lískovec

30.10.2016 /

V návaznosti na naše předchozí a úspěšně realizované developerské projekty jsme si vybrali severní část městské části Nový Lískovec, resp. pozemek, které díky svému výrazně tvarovanému terénu se sklonem k jihovýchodu, nabízí o to atraktivnější místo pro výstavbu městského bydlení rodinného typu s panoramatickým výhledem na Brno.

Pozemek o rozloze bezmála 1 300 m2 umožnil vznik velkoryse pojatých řadových rodinných domů, jejichž výstavba je situována při ulici Oldřišky Keithové. Jedná se o rezidenční soubor 4 moderních třípodlažních RD, zapuštěných do terénu, s garážemi a terasami. Rodinné domy v maximální míře využívají potenciál pozemku. Hlavních prostory – obytné místnosti, pokoje i klidové zóny jsou navrženy do otevřené jižní strany domu a poskytují tak dostatek denního slunečního světla, překrásný výhled a naprosté soukromí. Lokalita a charakter výstavby tak splňuje náročné požadavky na moderní, účelové ale přitom velkorysé a reprezentativní městské bydlení v blízkosti zeleně.

Městská část Brno-Nový Lískovec se rozprostírá jihozápadně od historického jádra města Brna nad řekou Svratkou a těsně sousedí s městskou částí Pisárky. Původně nezalesněné stráně se sady a vinohrady začaly v minulosti postupně lákat k výstavbě rodinných domů a za první historickou zmínku lze považovat objekt z roku 1894, dům pana Antonína Hrazdíra, stolaře z Blanska. Ten pravý stavební ruch však nastal až v roce 1906.

V současnosti se sestává ze tří rozdílných částí – původní Nový Lískovec, skládající se převážně z rodinných domů, panelové sídliště Nový Lískovec a panelové sídliště Kamenný Vrch. Má přes 10 500 obyvatel a nabízí veškerou občanskou vybavenost. Je tedy ideální volbou pro rodinné bydlení v dosahu centra města, s kompletní infrastrukturou a v blízkosti zeleně. Samozřejmostí je zdravotní péče, vzdělávání, kultura a sport. Jako jedna z mála městských částí se může pochlubit Přírodní rezervací Kamenný vrch, která se rozkládá přibližně na 15 hektarech v nadmořské výšce okolo 360 m. Nový Lískovec nabízí výbornou dopravní dostupnost, která je zabezpečena pravidelnými spoji městské hromadné dopravy s návazností na další dopravní uzly i dálniční přivaděče.

Více o této rezidenci ale i připravovaných a dříve realizovaných projektech naleznete na stránkách naší společnosti www.inex-brno.cz.

Petr Šťastný
projektový manažer

inex, spol. s r.o.
Jundrovská 43
624 00 Brno
tel.: +420 541 224 444
+420 774 111 662
info@inex-brno.cz
www.inex-brno.cz

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+