Jak si zařídit byt, aby v něm bylo útulno

31.10.2016 /

Moderní doba často diktuje trendy, které v konečném výsledku nevypadají vůbec osobně. Díky šikovným nápadům lze ovšem každý interiér proměnit ve vkusný a útulný domov. Zkuste to podle nás.

Někdy není snadné přijít na to, co vašemu domovu schází. Zkuste si projít bod po bodu a vylepšete, co se dá. Někdy i malá změna udělá velké divy!

1. Přehozy, polštáře, deky…

Teplo a útulno je synonymem textilních prvků všeho druhu. Nebojte se do obývacího pokoje, ložnice či dětského pokojíku přidat zajímavé a barevně laděné dekorace v podobě polštářků či přehozů apod., které zakryjí i to, co oku nelahodí. Originalitě se meze nekladou. Klidně zavítejte i do méně známých obchůdků na internetu. Vlastní tvorba rozhodně není pasé!

2. Příjemné světlo

Už jsme vám radili, jak si osvětlit každou místnost, proto není třeba dopodrobna rozebírat, co, kam, kde a jak. Jen zopakujeme, že centrální osvětlení není ideální variantou, jak příbytek zútulnit. Zkuste vsadit na lampičky, různou intenzitu osvětlení a barvy.

3. Menší kusy nábytku

Útulný domov dělají zařizovací předměty, ale i nábytek. Zkuste přidat zajímavý stoleček pod květináč, drobnou skříňku do předsíně nebo příborník do obývacího pokoje. Získáte tak nejen další úložný prostor, ale i pěkný dekorativní prvek do bytu. Originální kusy navíc ozvláštní a dotvoří cel-kovou náladu interiéru. Projděte si chalupu po babičce nebo zavítejte do antikvariátu, tam je takových skvělých kousků dostatek. Stačí drobná renovace a skvost je na světě.

4. Přidejte květiny

Květiny dělají domov. Co si udělat v obýváku trendy zelenou stěnu? Nebo přidat řezané květiny do sklenice s vodou? Rozhodně je to osvěžující prvek do každé domácnosti. Nemusíte to s květinami přehánět. Raději se zeptejte odborníka a nechte si poradit. Do moderních interiérů se hodí např. bonsaje, milovníci středomoří mohou vsadit na keříkovité rostliny, exotika ozvláštní minimalismus. Zkuste to a uvidíte ten rozdíl.

5. Na barvách záleží

Budete se divit, ale na barvách záleží absolutně nejvíce, protože ovlivňují naši náladu. Buď se poraďte s odborníkem nebo zkuste experiment. Nemáte-li odvahu, vsaďte na klasickou bílou. Ta perfektně ladí se všemi barvami. V případě doplňků se tedy můžete “vyřádit”. Výhodou je, že když vás nějaká barva omrzí, můžete ji zaměnit za jinou a pořídit si nové doplňky.

6. Pozor na přehnanou uklizenost

Někdy je přílišná strohost na škodu. Neosobní dojem z příbytku způsobuje i přehnaná uklízivost stejně jako pravidelnost jednotlivých prvků. Zkuste proto pomyslnou jednolitost interiéru narušit nějakým jiným prvkem. Tím správným je třeba výrazná mísa či váza. Vybočovat může tvarem i barvou.

A teď hurá na nákupy a do přeměn!

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+