Inspirace z Paříže do vašeho domova

08.11.2016 /

V září se opět konal slavný pařížský veletrh Maison&Objet, na kterém vystavovatelé nastínili nejnovější trendy i vize do budoucna. Návštěvníci se mohli inspirovat bohatou přehlídkou nejrůznějších vychytávek do interiéru, ale i zajímavým využitím světla, barev a doplňků, a to nejen v interiéru, ale i v zahradě. Pojďte si s námi dát malou ochutnávku toho zajímavého, co bylo k vidění.

Speciální projekt Maison&Objet se chystá už několik let. Oslovuje osobnosti z výtvarného, architektonického a designérského prostředí. Jde o víc než jen pouhé vystavení předmětu. Nabízí se tu návštěvníkům hlubší zamyšlení nad existencí jako takovou, potřebami současných lidí stejně jako nad problémy, za které si zpravidla můžeme my lidé sami. Nechte se unášet tvary, barvami, materiály i jejich využitím v praktickém životě.

Moderní design a kvalita

Každý si na akci vybere to své a je velmi zajímavé, že jen málokdy se setkáme s tím, jak ohleduplně a citlivě se tu jednotlivé styly “snášejí”. K vidění byl nejen moderní design, ale i kvalitní současné výrobky, mnoho regionálních záležitostí, stejně jako středomořský styl apod. I letos zde návštěvníci mohli sledovat velké množství inspirace z minulých dob a využití starých řemesel k tvorbě nových neotřelých věcí. A tak si opravdu každý přišel na své.

Paříž objevuje

  1. Hitem jsou písmena v interiéru. Můžete si s nimi popsat zeď, skříňky, stejně jako je využít i jinak. Co třeba světlo ze žárovek ve tvaru písmene?
  2. Oživte interiér barevným sklem. Nosí se pastelové barvy stejně jako klasické tvary.
  3. Staré časy vám dobře připomenou předměty inspirované dobou minulou v příjemném a osvěžujícím novém kabátě.
  4. Originální obrazy pro váš domov. Proč ne třeba pěkně zarámované obrázky starého kuchyňského náčiní? Fantazii se meze nekladou.
  5. Moderní interiér skvěle ladí s abstrakcí. Proč nezvolit zajímavé motivy povlečení do stroze zařízeného příbytku?

Trendy barvy které frčí

Ne jednou jsme vás informovali o trendových barvách. I Pařížský veletrh je poučný v tomto ohledu. Tady rozhodně nebylo všechno jen šedé a fádní, ale hodně barevné. I když se letos hodně ladilo do neutrálních tónů, bílé a šedé, našla se tu celá řada pastelových tónů barev i výraznějších kreací, které byly osvěžením expozic.Znovu připomínáme, že trendy jsou jedna věc, ale to, jak a v čem žijete, je čistě vaše věc. Nenechte se proto směrovat tam, kam nechcete.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+