Praha 9 – Prosek: Místo pro komornější bydlení

31.03.2013 /

Městská část Praha 9 je skvělým místem pro bydlení, neboť nabízí vše potřebné – od skvělé občanské vybavenosti, až po jedinečnou dopravní dostupnost. Jelikož se naše společnost při výstavbě nových projektů orientuje primárně na oblast Proseku, dovolím se v tomto tipu zaměřit hlavně na tuto lokalitu. 

Ideální adresou je Praha 9 hlavně proto, že zde naleznete opravdu vše, co je k životu třeba: dobrou dopravní dostupnost – metro, autobusy i tramvaje – obchody i obchodní centra, polikliniku, školy všech stupňů a typů i veškerou další infrastrukturu. Samozřejmě nechybí ani řada míst k trávení volného času – parky, sportoviště, vinice, bobová dráha, O2 Arena, místa pro vycházky, výstaviště atd. V lokalitě navíc sídlí v nových objektech řada firem, takže zde je také spoustu příležitostí k nalezení zaměstnání.

„Na Praze 9 bych bydlela ráda“

Vzhledem k výše zmíněnému pak asi nepřekvapí, že v Praze 9 vzniká mnoho nových projektů k bydlení. Mohu zodpovědně prohlásit, že bych zde sama ráda bydlela, neboť oceňuji, když mám vše na dosah ruky. V úvahu by připadal například náš projekt Rezidence U proseckého kostela, který se staví v historické části Proseka mezi starou zástavbou, na historickém náměstí, pod kostelem Sv. Václava, takže se zde nesetkáte s výhledem na panelovou zástavbu sídliště, ale s krásnými výhledy na kostel, náměstí i celou Prahu. Takové komorní bydlení v pěkném a klidném prostředí, navíc kousek od metra. Rozvoj v této oblasti – konkrétně na Proseku ― je poměrně čilý a stále zde probíhají nějaké změny. Rozšiřuje se např. administrativní centrum Prosek Point, vznikají nové obchody, zkulturňují se parky, došlo i k vydláždění náměstí a renovaci ulice U proseckého kostela, která lemuje náš bytový dům.

Ceny bytů na Praze 9 – Proseku

Z výše uvedených důvodů se byty se v této lokalitě prodávají i pronajímají poměrně dobře. Proto také mnoho našich klientů kupuje byty jako investici. Ceny bytů v našem projektu se pohybují od 43 000 Kč/m² bez DPH až do 60 000 Kč/m² bez DPH. V naší cenové politice hrálo roli umístění vůči světovým stranám, umístění ve výšce z hlediska výhledu, byty s terasou a bez terasy, byty mezonetové atd. Celkově bych ovšem řekla, že ceny v ostatních větších projektech se pohybují malinko níže vzhledem k tomu, že se jedná o větší a méně komorní projekty – výkyvy by však neměly být nijak zásadní. Domnívám se, že cenotvorba je u všech developerů podobná neboli čím výš, tím dráž (výhled, bezpečnost), byty do rušných ulic jsou logicky levnější a také např. byty na sever nejsou tím nejlukrativnějším, co může prodejce nabídnout.

Zajímavost z realitního trhu na Praze 9

Ceny starších panelových bytů se pohybují na mnohem nižší úrovni než u novostaveb v cihle. Jde přitom zvláště o panelové byty, které jsou situovány v obrovských domech, ve kterých jen pomalu dochází k rekonstrukcím. Ceny panelových bytů tak začínají již někde zhruba na 30 000 Kč/m².

Kontakt

Jitka Vyskočilová

marketing manager

OPUS Group Praha

nám. I. P. Pavlova 3 (3. patro)
120 00 Praha 2
tel.: +420 224 942 509
+420 224 943 105

office@opus-praha.cz

www.opus-praha.cz

Štítky: ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+