modřice: Lokalita s významnou průmyslovou a obchodní zónou

30.11.2016 /

I když jsou Modřice samostatným územním celkem, naši klienti je považují za součást města Brna. Jejich celková rozloha je 10 km čtverečních a žije zde zhruba pět tisíc obyvatel. Po revoluci v roce 1989 se v Modřicích začal rozvíjet průmysl a dnes se na jejich území nachází významná průmyslová a obchodní zóna.

Historie města Modřice je neodmyslitelně spojena se zemědělstvím a významnou zpracovatelskou společností Fruta – tedy až do revolučního roku 1989. Důležité změny zasáhly Modřice v následujícím období, kdy na jejich území začaly přicházet významné společnosti. Zájem o tuto lokalitu narůstal také mezi developery specializujícími se na komerční nemovitosti a jejich pronájmy. Hlavním důvodem zájmu investorů a firem o Modřice a jejich nejbližší okolí je především strategická poloha mezi rychlostní komunikací ve směru na Vídeň a dálnicí na Bratislavu.

Naše realitní společnost působí na trhu již od roku 1991. Od této doby jsme v Modřicích participovali na řadě realitních obchodů, a to od těch menších až po ty největší. V poslední době se lokalita Modřic dynamicky rozvíjí, a to má za následek trvalý vzestup prodejních a nájemních cen při trvajícím zájmu investorů a developerů. Faktory, které ovlivňují tento stav, jsou zřejmé: nedostatek nabídek, vzrůstající exkluzivita území a zejména celorepublikový ekonomický růst, který je spojený s finanční stabilitou společností.

Klienti dlouhodobě vnímají Modřice jako nedílnou součást Brna-města. To je také jeden z hlavních důvodů, proč naše široká poptávající klientela ráda cílí své investice právě do této rozvojové průmyslové a obchodní zóny.

V případě, že zvažujete prodej či pronájem vlastní nemovitosti, nabízíme vám bezplatnou konzultaci, na které vám nezávazně posoudíme cenu vaší nemovitosti. Budeme vycházet z aktuální poptávky našich klientů, stovek realizovaných obchodů a profesionálního pohledu našich makléřů, kteří se na prodej komerčních nemovitostí, pod značkou REAL SPEKTRUM, specializují více než 15 let.

Mgr. Tomáš Kokna
obchodní ředitel oddělení komerčních nemovitostí

REAL SPEKTRUM, a.s.
nám. Republiky 8/656
101 00 Praha 1

provozovna Brno:
Lidická 77, 602 00 Brno

tel.: +420 533 339 111
+420 724 255 155

www.realspektrum.cz

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+