Modřice: Klidná lokalita kousek od Brna

28.11.2016 /

Modřice jsou často mylně připojovány k Brnu. Jde o město, které se nachází v okrese Brno-venkov v Jihomoravském kraji. S Brnem bezprostředně sousedí. Zabírají rozlohu okolo 1 000 hektarů a žije zde zhruba 5 tisíc obyvatel.

Modřice patří k velmi klidným lokalitám. Jsou vybaveny veškerou potřebnou infrastrukturou, kterou si moderní doba žádá. Ve své podstatě jde o vinařskou obec ve Velkopavlovické vinařské podoblasti. Spojení do brněnských městských částí zde zajišťuje tramvajová linka číslo 2, která vás pohodlně doveze nejen do lokality Brno-jih, ale i Brno-Střed nebo Brno-Židenice. Městem prochází také železniční trať z Brna do Břeclavi se stejnojmennou železniční stanicí, stejně jako důležitá silnice I/52 spojující Brno s Mikulovem. Ze zastávky „Žižkova“ směřuje také autobusová linka č. 49, která vás zaveze do nákupního střediska Tesco. Kromě řady důležitých mezinárodních komunikací protíná dnes katastr Modřic i nová cyklistická stezka Brno-Vídeň.

Příroda a volnočasové aktivity

Klidné okolí, přírodní ráz lokality a nakonec i místní les na “Vajglu”, o který se stará modřické myslivecké sdružení, nabízí dostatek prostoru pro využití volného času. Další možnosti představuje i okolí řeky Svratky. Její vedlejší rameno, které je známé jako mlýnský náhon, je považováno za zajímavý přírodní biotop, neboť zde najdete vzácné břehové porosty dřevin, ve kterých našli útočiště jak ptáci, tak i zvířata. Mlýnský náhon, nazývaný také Modřické rameno, je tak právem zařazen jako Evropsky významná lokalita, která zasluhuje ochranu.

Za posledních deset let se toho v Modřicích změnilo mnoho. Především se dostavěla škola na Benešově ulici. Ta, kromě toho, že dobře splňuje svůj účel, je zajímavá i architektonicky. Vznikla také nová lokalita rodinných domů U Hřiště, která každého zaujme rozmanitostí stavebních nápadů, tvořících ovšem systémový celek. Dalším stavebním počinem je i nový bytový dům Za Humny, který s okolní zástavbou tvoří rovněž zajímavý urbanistický celek. A konečně dominantou je i nová radnice na náměstí Svobody. Najdete zde dostatek obchodů. Z poklidného prostředí Modřic se dají podnikat výlety prakticky do všech světových stran, na jih do rajhradského kláštera, na východ po slavkovském bojišti, na západ do historických Ivančic či do Moravského Krumlova. Aktuální nabídku nemovitostí k prodeji najdete na www.realcity.cz.

Dnes jsou Modřice moderním průmyslově obchodním městem v okrese Brno-venkov.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+