Prahu 10 nelze hodnotit jako celek

14.04.2013 /

Lokalitu Praha 10 je velmi složité hodnotit jako celek. Jedná se totiž o největší pražský obvod, který je velmi diferencovaný. Složení obyvatel, výstavba i infrastruktura tak budou samozřejmě odlišné například v oblasti sousedící s Vinohrady či v Horních Měcholupech.

Mohu-li hodnotit oblast, kde naše společnost YIT staví rezidenční projekty, tedy Hostivař, nedaleko tamního Shopping Parku, považuji ji za velmi příjemnou. Nachází se v ní spousta zeleně, sousedství přírodních parků je velmi vhodné pro rodiny s dětmi a v okolí je rovněž kompletní občanská vybavenost. Spojení do centra města je z této části Prahy 10 rovněž snadné a bezproblémové. Oblast Prahy 10 se velmi dynamicky rozvíjí a probíhá v ní čilá developerská výstavba. Věřme, že s nárůstem obyvatel bude spojeno i další posílení infrastruktury, například zvýšení četnosti některých linek MHD i služeb. Vzniknou další nové obchody či školy a prostory pro volnočasové aktivity.

Z konkrétních pozitivních počinů na Praze 10 bych rád vyzdvihl zejména probíhající rozsáhlou rekonstrukci Malešického parku. Ač se společnost YIT nezaměřuje pouze na Prahu 10, umístila do ní dva projekty – Koti Hostivař I a Koti Hostivař II. První z projektů byl velmi rychle prodaný, prodej druhého právě začíná. Oba bytové domy se nacházejí kousek od sebe v klidné vilové čtvrti, a jsou tedy ideální zejména pro rodiny s dětmi, pro které je tato oblast velmi vhodná.

Ideální bydlení na Praze 10?

Pokud bych si já osobně měl vybírat bydlení v Praze 10, zvolím právě oblast v sousedství Hostivařské přehrady či přírodního parku Meandry Botiče. Příroda je tu opravdu krásná a lokalita nabízí vše, co člověk ke spokojenému životu potřebuje – nechybí školy, obchody ani MHD. Výběr lokality pro bydlení ovšem vždy záleží na osobních preferencích a životní situaci. Zjednodušeně lze říci, že ceny bytů v Praze 10 klesají směrem od centra a pohybují se zhruba od 70 do 40 tisíc za metr čtvereční. Výstavba naší společnosti reprezentuje zlatý střed – tedy příznivé ceny a zároveň vysokou kvalitu bydlení v příjemné lokalitě. Kupující by se však neměl zaměřovat pouze na cenu, jinak se může stát, že koupí byt nevalné kvality v lokalitě bez potřebné infrastruktury. Zdá se totiž, že se někteří developeři nepoučili od socialistických plánovačů a opět staví králíkárny v polích.

Kontakt

Jan Štíhel

marketing manager

YIT Stavo s.r.o.

Hradčanská Office Center A
Milady Horákové 116/109
160 00 Praha 6
Česká republika
Tel.: +420 226 259 873
+420 602 340 798

jan.stihel@yit.cz

www.yit.cz 

Štítky: ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+