Nové trendy v bydlení 2017. Čím se obklopíte?

20.12.2016 /

Asi málokomu uniklo, že se v posledních letech v našich interiérech zabydlely přírodní materiály, tlumenější barvy a věřte nebo ne, tyhle trendy budou pokračovat i v roce následujícím. Designéři nás samozřejmě překvapí nějakými novinkami nebo oprášenou novotou, ale podstata zůstane. Velmi to souvisí i s životní filozofií, i tady je návrat k přírodě a opravdovosti jednoznačně markantní.

Možná právě finišujete s dostavbou domu či rekonstrukcí bytu a čeká vás vybavení jednotlivých místností. V každém případě se hodí vědět, jakým směrem se bytový design posune v příštím roce.

Zelená se na pěkné časy

Volba barev by se dala pro ten příští rok shrnout v jedno slovo: uklidňující. Přesně takové jsou zemité a přírodní tóny, které ovládnou naše příbytky nejen po dobu příštího roku. Vévodit bude hlavně zelená. Jako je naše země. Jde o velmi ošemetnou barvu, neboť správné, zemité a přírodní tóny nás uklidňují a celkově harmonizují. Jde o barvu listí, olivovou, zemitě zelenou, a ty jsou rozhodně „trefou do černého”. Jak již ale bylo řečeno, při jejich výběru dejte opravdu pozor. Snadno se dá sklouznout k odstínům, které nás nepříjemně iritují.

Naučte se kombinovat

K čemu se tyto tóny hodí? Vhodně kombinovat tyto tóny barev můžete třeba s béžovou nebo cihlově červenou. Podlahy, zdi i doplňky určitě oživí i zářivá žlutá, hluboká modř, temně šedá a pastelové barvy v čele s růžovou, která rozhodně není jen barvou do dívčích pokojíčků. O tom jsme vás již informovali na našem webu www.realcity.cz.

Kromě barev jsou tu samozřejmě i materiály. Těm bude vévodit nadále dřevo, proutí i kámen. Dřevo je, jak víte, evergreen. Už nějakou dobu se u nás dobře zabydlel skandinávský styl a nábytek z masivu. Oba ještě nějakou dobu přežijí na výsluní. A určitě s nimi neuděláte zle i v dobách, kdy bude moderní něco jiného.

Ratane vítej

Ano, návrat slaví i ratan terakota, ovšem s povrchem zmatněným. Jestli chcete vystoupit ze stínu staroby a trochu svůj domov osvěžit, určitě vsaďte na matný vzhled. Glazurované obkladačky už jsou zkrátka pasé. Teď se jede ve stylu terakota nebo štípaná břidlice. Lesklé se dobře vyjímá v hotelech a restauracích. V těch novějších je ovšem už také nepotkáte.

Otevřené prostory

Tady je to na tenkém ledě. Otevřené prostory lákají, a tak se kuchyně stále stávají součástí obývacích pokojů. Naše touha po soukromí ovšem začíná pomaloučku převládat, a tak se prostory pomyslně začínají dělit různými mobilními kusy nábytku, textiliemi, paravany apod. V roce 2017 a dalších letech se pravděpodobně vrátíme k jasně definovaným místnostem v bytě. Proč? Protože jsou útulnější!

Něco pro zútulnění

Výklenky, arkýře a jiné relaxační koutky u nás budou takřka pravidlem. Zkrátka přichází čas udělat si doma útulno a trochu více soukromí pro naše rozjímání, a to nejen o svátcích. Příjemný pocit navodíte i květinami, těch rozhodně není nikdy dost. Obklopte se jimi všude, kde pro ně najdete alespoň trochu toho světlého místa. Pokud máte v koupelně okno, určitě je dejte i tam.

Super tip: Korek

Korek by neměl chybět v žádném interiéru. Korková nástěnka v moderním pojetí místnost oživí, proteplí.

Co už je opravdu OUT

  • zbavte se nápisů na stěnách, ty jsou sice milé, laskavé motivační, ale už je jich opravdu moc. Ve výzdobě svého bytu buďte kreativnější
  • na ústupu je mramor, jeho leštěné plochy nahradí terakota s matnou povrchovou úpravou
  • kovové předměty a části nábytku zmatní (místo lesklé mědi bude trendy spíš tmavá industriálně vzhlížející ocel)

Eleganci a důstojnost dodá vašemu interiéru břidlicově šedá. V následujícím roce to bude také dost o originalitě, určitá uniformita, která ovládla naše domovy, je na štěstí na ústupu.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+