Brno-venkov: Rosice

28.12.2016 /

Město Rosice se nachází asi 15 kilometrů západně od Brna. Je snadno dostupné individuální i veřejnou dopravou a do samotného centra je to přes Bosonohy 18 kilometrů, tedy 20 minut. Nejen z tohoto důvodu jsou Rosice pro bydlení nebo investici perfektní lokalitou.

Rosice mají velmi dobrou občanskou vybavenost. Obyvatelům zde dobře slouží dvě mateřské školky, přičemž jedna z nich je zaměřena na logopedii. Najdete tu také Centrum volného času, kde je možné docházet na kroužky se zaměřením na sport, umělecké obory, ale i studovat jazyky apod. Mladé rodiny jistě přivítají i základní školu, stejně jako Základní uměleckou školu, SPŠ a SOU nábytkářství. Naopak starší lidé mohou pohodlně strávit podzim svého života v místním penzionu pro seniory. Obyvatelům Rosic je k dispozici rovněž celá řada služeb a nákupních center např. Lidl, Penny Market a další. Výhody zdejšího bydlení jsou patrné nejen z občanské vybavenosti, ale i strategické polohy města vůči Brnu. S ohledem na tento fakt není překvapením, že se město každoročně rozrůstá nejen o nové obyvatele, ale i o nové rodinné domy a přibývající bytovou výstavbu. Dochází rovněž k neustálému zvelebování historického jádra a rekonstrukci místních památek včetně modernizace chodníků a komunikací. Nechybí zde ani velké množství možností kulturního a společenské vyžití. Opravdu se dá říci, že Rosice kulturně žijí.

Ceny nemovitostí jsou v Rosicích určitě několikanásobně nižší oproti Brnu. Co se týče prodeje nových bytů, je zájem především o ty s vlastní zahrádkou nebo terasou. Jde zejména o středně velké byty. Těch je v Rosicích nedostatek a poptávka po nich je opravdu velká.

Naše společnost provádí v Rosicích výstavbu projektu 47 rodinných domů a 21 bytových jednotek, kde jsme nyní ve fázi dokončování projektu. S ohledem na požadavky a situaci na trhu s nemovitostmi, jsem se rozhodli udělat v konečné fázi změnu projektu. Několik rodinných domů jsme předělali na byty. Tím vzniklo velmi komfortní bydlení v domech o dvou samostatných bytových jednotkách 3+kk. Zájemci si mohou vybrat, zda chtějí byt se zahradou nebo terasou s garáží.

Mgr. Ing. Zdeněk Střítecký
jednatel společnosti

1.Rosická s.r.o.
Slavíčkova 827/1a
638 00 Brno

tel.: +420 800 442 442, +420 602 489 950

info@1rosicka.cz
www.1rosicka.cz

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+