Trendy zahradního nábytku v roce 2013

29.04.2013 /

Ačkoli je mnohdy samozřejmě velmi těžké odhadovat, co bude trendy a co vyjde z módy, trh často zaplavují signály, které ukazují pravděpodobné směrování té či oné oblasti. A co by letos mělo být „in“ u zahradního nábytku?

Letos budou v módě kousky, které nabízejí kompromis mezi moderními křivkami a jemnou ozdobnou dekorativností, která je k vidění u tradičního nábytku. Například křesla budou mít v rámci zvýšeného pohodlí tvarovanou sedací plochu a opěradla, zaujmou však i jednoduchostí minimalistických křivek – zkrátka to nejlepší z obou světů.

Konstrukční kvalita, materiál a pohodlí

Pohodlí je rozhodně „in“. Ideálním doplňkem pro zahradní nábytek tak letos budou různé komfortní polštářky, příjemný posed je pak takřka samozřejmostí. Když už má terasa být rozšířením vašeho obývacího pokoje, ať je pobyt na ní podobně útulný. Z hlediska pohodlí je stěžejní také konstrukční kvalita. Dny nestabilních plastových židliček jsou sečteny a zahradní nábytek by měl mít výdrž, být pevný, stabilní i odolný vůči vrtochům počasí. Z tohoto hlediska skvěle vyhovují například předměty z kovaného železa, trendy bude také hliník či nadčasové materiály dřevo a kámen.

Inspirace přírodou

Z hlediska barev budou u materiálů převažovat klasické, přírodní tóny a neutrální barvy (béžová, odstíny šedé, slonovinová, bílá či černá), které jsou nadčasové a dají se dobře sladit. To u potahů je situace zcela opačná a trend velí volit odvážnější živé barvy jako je červená, oranžová či žlutá.

Terasa je rozšířením obývacího pokoje

Tento koncept je stále populárnější a patří mezi trendy, které postupem času nabírají na intenzitě. Realizace konceptu „venkovní místnosti“ je podpořena využíváním odolných materiálů a staví na tom, že venku užíváme předměty tradičně spjaté spíše s interiérem – např. venkovní koberce, polštáře, osvětlení, ale i krb či velké jídelní stoly.

Popisky k obrázkům v galerii

Ukázka zajímavé terasy s krbem.

Na popularitě získává především pevný a odolný zahradní nábytek – pryč je doba levných plastových židlí.

Vkusně zařízený prostor za domem

Ideální je sladit ráz nábytku a daného místa

Vzdušnou terasu osvěží vhodně zvolený zahradní nábytek

Na terasu můžete umístit i velkou „rohovou“ sedačku.

 

Zdroje: furniture.trendzona.com, hit-decor.net, homea.info, lazysusanfurniture.co.uk

Štítky: , ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+