Hustopeče: perspektivní oblast na Břeclavsku

20.01.2017 /

Hustopeče – tohle malebné městečko najdete na jižní Moravě. Rozkládají se 30 kilometrů jižně od Brna stávají se vyhledávanou lokalitou pro rodiny s dětmi a mladé lidi. Město nabízí mnoho možností, bohatou občanskou vybavenost, ale rovněž i okouzlující okolí.

Jednou z nesporných výhod je strategická poloha města, respektive jeho geografické umístění. Díky dálnici D2, která se nachází bezprostředně vedle města, se do Brna dostanete do 15 minut. Ale nebojte se, nový nájezd na dálnici je vybudován tak, aby nenarušoval hlukem klid v samotném městě.

První zmínky o Hustopečích pocházejí již z 1. poloviny 13. století. A tak není divu, že se město může pochlubit mnoha významnými kulturními památkami. Jsou to např. renesanční budovy na náměstí (Stará radnice, Dům U Synků, kašna Žumberák).

Pokud hledáte volnočasové vyžití, je ho tu rovněž dost. V okolí najdete dostatek naučných stezek např. stezka „Masaryk a Hustopeče”, která vás provede po stopách prvního československého prezidenta T. G. Masaryka. Patříte-li k milovníkům kultury a kulturního programu, opět zajásáte. V Hustopečích je o bohatý program v průběhu celého roku náležitě postaráno. Nejznámější jsou zdejší slavnosti spojené s vinařstvím, k nejoblíbenějším patří např. Burčákobraní nebo Světový duel vín apod. Velmi unikátní záležitostí je Wine Wellness Hustopeče, kde si můžete vyzkoušet léčebné účinky vína a dobře zrelaxovat po náročném dni.

Hustopeče jednoduše nabízí svým obyvatelům opravdu kvalitní život. Je tomu také díky skvělé občanské vybavenosti. Najdete zde všechny potřebné instituce, úřady i služby. A nikterak ochuzeny nebudou ani vaše děti. Je tu totiž zřízena celá řada školních zařízení, které plně vyhovují dnešním náročným požadavkům na výuku i volný čas. K dispozici máte dvě mateřské a dvě základní školy. Své umělecké vlohy mohou vaše děti rozvíjet v základní umělecké škole Komenského 4. To ovšem nejsou jediné možnosti vzdělávání. Všem lidem bez rozdílu věku je také k dispozici Centrum volného času. Abychom nezapomněli na starší obyvatele. Kvalitní zdravotní péči zdejším obyvatelům garantuje Městská nemocnice Hustopeče, která se skládá z komplexu několika budov. Podrobné informace, ordinační hodiny soukromých lékařů nebo pohotovosti naleznete na stránkách www.nemocnicehustopece.cz. Kromě nemocnice v Hustopečích funguje i Centrum zdraví, které je vybaveno chirurgickou, interní ambulancí, oddělením alergologie, neurologie, ortopedie, revmatologie, urologie atd. Všechny jistě potěší i dostatek lékárenských zařízení. Snadno dostupná je rovněž péče zubního nebo očního lékaře.

No řekněte sami, co více si pro svůj dokonalý život přát? Právem se Hustopeče řadí mezi jedno z velmi perspektivních míst k životu na jižní Moravě.

V roce 2015 žilo v Hustopečích přes 5 850 obyvatel a byly třetím největším městem v okrese po Břeclavi a Mikulově. Městem protéká říčka Štinkovka, na okolních svazích jsou mezi vinohrady i původní stepní trávníky.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+