Světové trendy v tapetách. Oblečte byt podle nejnovější módy

03.04.2017 /

Přemýšlíte o změně interiéru za poměrně přijatelné peníze? Tak zkuste nově vytapetovat. Tapety jsou totiž jedním z mála interiérových prvků, se kterými můžete za málo peněz nadělat mnoho muziky. Jaké jsou nejnovější trendy objasnil nedávný veletrh Heimtextil ve Frankfurtu nad Mohanem. Co všechno bylo k vidění?

Geometrické vzory stále in

Nemá cenu připomínat důelžitost a významnost tohoto německého veletrhu. Pro běžného smrtelníka ovšem hraje prim, co bylo k vidění a čím se inspirovat. Tak předně zústaly trendy geometrické tvary, které byly k vidění na tapetách a textilu již v minulých letech. Ty ovšem doplnily velké extravagantní květiny. Vévodí jim spíše tmavší odstíny modré, zelené a v některých případech i červené.

Kvalita, údržba a bio

Velký důraz se v současných trendech klade na kvalitu zpracování, ale také na následnou údržbu tapet nebo třeba původ materiálů. Jednoznačným favoritem dnešní doby jsou produkty s označením bio a eko. Zapomeňte na nějakou velkou extravaganci. Do popředí se jednoznačně dostává útulnost a nadčasovost.

Jemnější je hezčí

Všechno se postupem času jakoby zjemňuje. A ne jinak je tomu i v případě tapet. Kromě geometrických tvarů jsou velmi trendové i fotomotivy na obrazových tapetách. Mnohem častěji se objevují grafické vzory, a to především v dětských pokojích. Novinkou jsou motivy Orientu a dekor camouflage, který se objevil na veletrhu hned v několika kolekcích.

Plasticita je populární

Pokud se bojíte nějakých výstředností, stačí sáhnout jen po plastické tapetě v tlumené nebo neutrální barvě. Co to znamená? Zvolíte hladkou tapetu, ve které je vtlačen nějaký 3D motiv. Takové tapety jsou nyní velmi populární.

Tapety v barvě roku. Proč ne?

Barvou roku 2017 se podle společnosti Akzo Nobel stala popelavě modrá. Podle anglického originálu jde o Denim Drift. Svisle pruhované tapety v této barvě mimochodem představila na veletrhu značka Erismann. Vypadají na stěně prostě dokonale. Modrá barva je uklidňující, podle toho ji můžete umístit do vašeho bytu přesně tam, kde má mít své místo – odpočinkový kout, ložnice, obývací pokoj…

Které vyhrály u vás? 🙂

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+