Vychytané dveře do moderního interiéru

24.04.2017 /

Stejně jako všechno ostatní, i dveře do interiéru zažily za posledních deset let svůj nenávratný vývoj. Nejsou to jen trendy, které designéry motivují k novým návrhům, ale také moderní technologie, kterými jsou současné interiérové dveře vybavené. Víte, co všechno je na trhu k mání?

Design podle trendů

Nejprve představíme trendové záležitosti. Jednou z novinek posledních let je zvyšování výšky dveří. Tento trend se drží už několik posledních let. Zatímco dříve byla standardní velikost 197 cm. Dnes je mocně překonána výškou 210 cm. Proč je to fajn? Vyšší dveře jsou nejen praktické, ale také vypadají elegantněji. Dalším pozitivem je optické zvětšení prostoru.

Skryté zárubně

Pokud chcete držet krok s módními vychytávkami, pak budete muset vsadit na skryté zárubně. Designéři mají zkrátka tendenci sjednocovat jednotlivé interiérové povrchy. Neviditelné zárubně jsou k tomu ideálním prvkem. Můžete tak snadno sjednotit povrch dveří a stěny např. tapetou, čímž vám vznikne efekt tajných dveří. Určitě jde o zajímavý prvek v interiéru stejně jako např. když použijete shodný odstín barvy, ale dveře jsou na rozdíl od matné zdi lesklé. Pěkné že?

Bezfalcové dveře

Bezpolodrážkové nebo také bezfalcové dveře hrají prim. Proč? Hodí se do každého interiéru a zároveň umožňují pohodlné zavírání. Jaký je rozdíl? Obložková zárubeň, která může být různě široká, tvoří s dveřmi jednu plochu, rozdělenou pouze tenkou spárou. Jednolitý celek tak neruší ani panty, které jsou skryty v hraně dveří a jsou viditelné, jen když dveře otevřete. Jen nesmíte zapo-menout objedant je i se zárubní, neboť zárubeň pro klasické falcové k nim nepasuje. Co vy na to?

Dokonalá zvuková izolace

I tuto vlastnost berou designéři na zřetel. Co takhle pořídit si dveře s padací prahovou lištou? Jak to funguje? Práh skrytý ve spodní hraně dveří se vysune pokaždé, když se dveře zavřou. Díky tomu mohou dveře místnosti dostatečně zvukově izolovat, aniž by bylo nutné požívat běžné prahy a další podobné prvky, které ruší plynulý přechod podlahy z jednoho pokoje do druhého. Další variantou, jak dveře dokonale zvukově izolovat, jsou tzv. protihlukové dveře. Křídlo tvoří speciální konstrukce doplněná zvukoizolačními prvky a osazuje se do dřevěné obložkové nebo rámové zárubně, případně do kovové zárubně s těsněním.

Technologie klima

K čemu vám bude? Někdy je také potřeba řešit rozdílné teploty v jednotlivých místnostech, které mohou mít na dveře nepříznivý vliv. Řešením je toto speciální provedení, které díky konstrukci a výplni vytvoří dostatečnou teplotní bariéru a eliminuje tak působení rozdílů teplot na vnější a vnitřní straně dveří.

A které dveře si pořídíte vy?

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+