4 úžasné jednoduché dekorace z korku. Tohle zvládnete!

23.05.2017 /

Nechce se vám v případě sychravého jarního počasí brouzdat někde venku? Tak si vyrobte nějakou tu pěknou dekoraci do domácnosti. A nezapomeňte přivolat i děti. Tyhle jednoduché předměty z korku zvládne každý.

1. Svícen s jarním kvítím

Zbyly vám z oslav nějaké ty korkové špunty? Tak to je tentokrát dobře, neboť se z nich dá dělat zajímavá jarní dekorace kolem svíčky. Ta pěkně ozdobí vaše posezení na zahrádce stejně jako stůl v obývacím pokoji. Stačí k sobě špunty tavnou pistolí přilepit ve dvou kruzích (vždy jeden špunt mezi dva) a návrh ozdobit věnečkem z jarních květin nebo nasušených bylinek. Uvidíte, jak budou květiny krásně vonět, až svíčku zapálíte.

2. Rámeček na obrázek

Kolik fotek nám leží v paměti telefonu a nikdy nespatří světlo světa? Není to škoda? Udělejte jim ten správný “domov” z korku. Na tvrdý papír nalepte po jeho obvodu rozříznuté korkové špunty. Čím různější budou, tím lépe bude rámeček vypadat. Dozdobit jej můžete režným provazem či mašlí nebo knoflíky po babičce. Tak co, povedlo se?

3. Podtácky pod víno

Máte domov zařízen přírodně? Pak se vám jistě budou hodit tyhle krásné korkové podtácky. Špunty stačí rozřezat na menší válečky a tavnou pistolí je spojit. Velikost “kruhu” závisí na tom, jak velké potřebujete podtácky. Na závěr na ně můžete nalepit dekorativní stuhu.

4. Nádoba na tužky a pastelky

Kam s tužkami, perem a nejrůznějšími drobnostmi? Přece do speciální korkové nádoby. Tuhle vám nebo vašim dětem bude leckdo závidět. Vypadá moc dobře. Na korkovou podložku nebo čtverec z překližky nalepte korkové špunty podle obrázku. není to nic těžkého, zvládne to i šikovné dítě. Opět platí, že čím exotičtější špunty budou, tím lépe.

A jaké nápady z korku máte vy?

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+