Praha nabídne nové byty. Postaví je pro sociálně slabší občany

18.08.2017 /

Pražský magistrát se v budoucnu chystá postavit nové bydlení pro znevýhodněné skupiny obyvatel. V přípravě je výstavba bytových domů pro účely dostupného bydlení. Bytové domy budou stát v celkem dvanácti lokalitách hlavního města.

Pražští radní už se domluvili. Na stole je úkol, který má na starosti Magistrátní odbor strategických investic. Do konce září musí vypracovat ověřovací studii o vhodnosti výstavby na předem vyhlídnutých lokalitách. Vzniknout by mělo téměř 400 bytů.

Nové obecní byty

Nová obecní bytová výstavba představuje jeden z nástrojů, jakým lze přispět k vytvoření podmínek pro dostupné a udržitelné bydlení. Byty jsou určené pro ekonomicky či generačně znevýhodněné skupiny obyvatel. Koncepční městské dokumenty včetně strategického plánu počítají s tím, že Praha bude stavět byty pro účely ubytování zejména znevýhodněných a sociálně slabších obyvatel, ale také zdravotníků či zaměstnanců státní správy nebo záchranných složek.

Které lokality dostaly zelenou?

Všech dvanáct lokalit město vybralo na základě studie, kterou vypracoval městský Institut plánování a rozvoje. Tři z pozemků se nacházejí v Libni, další například v Hlubočepech, Krči, Hostivaři, Bohnicích či na Vinohradech. Jedním z faktorů, které pravděpodobně sehrály roli, bylo to, že vybrané parcely musí být ve vlastnictví města. Toto bylo dodrženo.

V původním výběru bylo 500 pozemků

Výběr nebyl vůbec jednoduchý, neboť původně se vybíralo z 500 pozemků, které byly zařazené do prvotního výběru. Přesto Praha stále pokračuje v privatizaci stávajícího bytového fondu, jejíž plány byly v minulosti schváleny.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+