Relokace firmy – kdy ji zvážit a na co myslet?

08.02.2018 /

Komerční nemovitosti jsou stále velmi vyhledávanou komoditou, a to především díky postupnému nárůstu ekonomiky. Dozvíte se, proč je vhodné zamyslet se nad relokací své společnosti a na co byste se měli zaměřit při výběru nových prostor.

Naše komerční oddělení se soustředí především na segment kancelářských budov, skladování, logistiky a obchodních prostor. Nacházíme řešení pro malé i velké podnikatele. Díky aktivnímu přístupu a synergii dokážeme efektivně snížit náklady na celý proces, uspokojit poptávku a dát tak prostor růstu novým i stávajícím firmám.

Kdy je vhodné zvážit relokaci společnosti?

  • komplikovaná dopravní dostupnost pro zaměstnance či pro klienty
  • nevhodné dispozice – příliš malé kanceláře či naopak příliš velké
  • nedostatečná technická podpora současných prostor pro podnikání
  • reprezentativní stránka(dobrá adresa = dobrá vizitka)
  • potřeba modernizace pracovního prostředí
  • finanční stránka – cena za nájem, poplatky
  • nedostatek parkovacích míst
  • přirozený růst společnosti

Postup při vyhledání nových prostor:

Je dobré si na vyhledání nových prostor zajistit vhodného realitního specialistu, který Vám dobře poradí s relokací společnosti. Je však nezbytné zvážit několik důležitých věcí ještě před samotným vyhledáváním nových prostor, zejména si spočítat náklady na samotný přesun. Rovněž je nezbytné řešit stěhování na lepší adresu v dostatečném předstihu, a to v souvislosti s velikostí stěhované společnosti i v závislosti na čase potřebném pro samotný přesun – ideálně půl roku dopředu, u větších subjektů i rok. Je nutné vzít v potaz i současnou výpovědní lhůtu dle podmínek ve stávající nájemní smlouvě.

Fakta o stěhování:

Stěhování kanceláří zatěžuje firmu z hlediska pozastavení provozu a s tím spojených ztrát. Známe efektivní řešení, která minimalizují zmiňovaný deficit a výrazně urychlí průběh relokace. Jedná se o plán příprav, samotnou realizaci přesídlení a potřebný space plan, který zajistí rychlé a efektivní nastěhování potřebného zařízení do nového působiště. Pomůžeme Vám s celým procesem – od nájemní smlouvy přes vyjednání obchodních podmínek až po realizaci interiérové přestavby či vybavení prostor.

Marek Strohmaier (Commercial Specialist)
marek.strohmaier@luxent.cz, +420 775 285 285,  www

 

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+