Praha-západ nabízí zajímavé bydlení

14.07.2013 /

Praha-západ je poměrně obsáhlá lokalita rozkládající se od dálnice D1 na jihu Prahy přes obce, jako jsou Průhonice, Jesenice a Jílové u Prahy směrem k rekreačně hojně využívané krajině Davle a Slap, přes další zásadní dopravní tah R4, který zpřístupňuje okolí Berounky, až k dříve ryze průmyslové oblasti Rudné a Hostivice či Kladna.

Dnes právě i tyto oblasti zaznamenávají velký zájem o bydlení díky novým dálničním tahům, jako jsou D5, R6 a R7, ale také díky pěkné přírodě a bohatému občanskému vybavení. Tradičně vysoce ceněná oblast Roztok u Prahy a dobré vlakové spojení zatraktivňuje i část dosud hodnocenou jako spící městečko, Libčice nad Vltavou, a již několik let láká k výstavbě i v oblasti Velkých Přílep. Dobré vlakové spojení mezi Prahou, Kladnem a přidruženými obcemi, jako Hostivice, či na samé hranici Prahy-západ obcí Unhošť, je jedním ze zásadních motivů, proč bydlet právě zde. Otevřením okruhu okolo Prahy se navíc výrazně zvýšil komfort dojíždění i do oblastí okolo Davle a Slap, které donedávna sloužily především jen jako rekreační útočiště Pražanů.

Pokud bych se měla rozhodovat, kde naše rodina zakotví z pohledu cenových možností, občanské vybavenosti, přírody a samozřejmě dopravní dostupnosti do metropole, volila bych právě Prahu-západ. Volila bych obce se základní školou, obchodními možnostmi a ideálně se spojením na vlak. Obecně se domnívám, že cenové relace jsou zde přístupnější než v jiných lokalitách. Starší byty se zde dají pořídit i pod jeden milion korun, novostavby pak začínají většinou na 1 milionu a výše. V případě koupě domu jsme zhruba na dvojnásobku. V této lokalitě je taktéž poměrně široká nabídka pozemků, nabídka a poptávka jsou vyrovnané. V některých atraktivnějších lokalitách, jako jsou Průhonice, pak převažuje poptávka nad nabídkou. Naše společnost se zaměřuje právě na atraktivní oblast Prahy-západ a její bezprostřední okolí, ať už se jedná o výstavbu v oblasti Jesenice a Dolních Jirčan, nebo naopak přírodou a občanskou vybaveností hojně obdařenou oblast Unhoště. Právě projekt Terasy Unhošť byl vybrán pro knihu Česká architektura 2008 jako jeden z nejhezčích projektů roku.

Díky pražskému okruhu a rychlostní silnici R6 se z obcí jako Unhošť, z kterých dříve doprava trvala desítky minut, dostanete za několik minut do velkých nákupních zón, jako je třeba Metropole Zličín.

Kontakt:

Ing. Lenka Schlesingerová

realitní makléřka

Ječná 550/1
120 00 Praha 2
GSM: +420 604 204 663

schlesingerova.realitnisluzby@seznam.cz

1. EUROHYPOTÉKA s.r.o.

www.eurohypoteka.cz

Štítky: ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+