Praha 1 i 2 jsou ideální lokality pro investice

25.08.2013 /

Praha 1Praha 2 jsou lokality zajímavé jak z historického, tak z estetického hlediska. Zatímco Praha 2 má vybudovanou poměrně dobrou infrastrukturu, Praha 1 je v tomto ohledu specifická tím, že nabízí především služby a obchody určené primárně turistům.

Obyvatelé Prahy 1 tak v tomto ohledu malinko strádají. Z tohoto hlediska bych poukázala na příklad Malé Strany, kde jsme ovšem v minulém roce mohli být svědky výrazného zlepšení, neboť zde vyrostly nové banky, obchody či lékárna. Změny doprovázely také úpravy zajišťující snížení hluku a vibrací z oblastních tramvajových spojů. Praha 1 není pro každého především z důvodu čilého turistického ruchu. Krása této lokality a skvělá dopravní dostupnost do všech koutů Prahy jsou ovšem zcela neoddiskutovatelné. Praha 2 je ideální pro rodiny s malými dětmi, neboť nabízí dostatek zeleně a třeba rostoucí počet nezávislých jazykových škol, které cílí mj. na nové generace národnostně smíšených rodin. Na Praze 2 potěší také bohatá nabídka alternativních a bio potravin, které jsou k dostání kupříkladu na pravidelných farmářských trzích. Gurmáni na Praze 2 ocení dostupnost lahůdek z celého světa, od skvostných francouzských vín, až po delikátní italské uzeniny, vše pro váš mlsný jazýček je k mání v obchůdcích v ulici Americká.  Realitní trhy a poptávka po bydlení v obou těchto oblastech Prahy jsou relativně stálé. Průměrnou cenu v lokalitách Prahy 1 a 2 lze určit jen velmi těžko, nemovitosti se co do hodnoty často liší i o několik desítek tisíc za metr čtvereční. Na Vinohradech na Praze 2 je dobrá cena za slušný, dobře udržovaný byt v OV něco okolo 85 tisíc Kč/m2. V samém srdci Prahy 1 začínají ceny jednotek v OV před rekonstrukcí a situovaných v udržovaných bytových domech zhruba na 120 tisících za m2.

Nevýhodou je nejen u Prahy 1 a 2 v praxi často diametrálně odlišná cenová představa prodávajících a kupujících. Mnozí lidé tak raději nemovitost drží, než aby ji prodali pod tím, co sami považují za adekvátní kompenzaci. Byt má však vždy jen takovou hodnotu, jakou jsou za něj kupující ochotni zaplatit. Naše společnost Mantaren Properties se specializuje právě na nemovitosti v oblastech Prahy 1 a Prahy 2. Jsme totiž přesvědčeni, že hodnota nemovitostí v těchto místech se bude s postupem času dále jen zvyšovat – zdejší byty tak představují skvělou investiční možnost. Vzhledem k dlouholetým praktickým zkušenostem s místním trhem dokážeme uspokojit i ty nejnáročnější požadavky našich klientů a nasměrovat je vstříc vhodné investici, spokojenému bydlení či výhodnému prodeji jejich majetku.

Kontakt:

Karen Hartley

realitní expert

Mantaren Properties s.r.o.

Šumavská 10

120 00  Praha 2

Česká republika

GSM:    +420 725 868 132

karen@prague-properties.com

www.prague-properties.com

Štítky: , ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+