Praha 5: Žádaná lokalita

08.09.2013 /

Praha 5 je velmi žádanou lokalitou, a to ve všech svých městských částech. Výborná infrastruktura poskytuje hojné možnosti sociálního i kulturního vyžití. Bohaté množství zeleně pak dává možnost relaxaci a odpočinku. Obyvatelé zde žijí různí, ať už co do národností, tak z hlediska věkových kategorií.    

Stejně jako ostatní městské části Prahy nabízí Praha 5 vše, co k bydlení potřebujete. Bydlení bych jednoznačně doporučila. V posledním roce se MČ Praha 5 snažila o co nejvýraznější zlepšení svých služeb, zapojila se tak mj. do Projektu řízení lidských zdrojů. Projekt přinese užitek nejen pro občany městské části Praha 5, a to v navýšení kompetencí a odborných znalostí vedoucích pracovníků Úřadu městské části Praha 5, ale i ostatním občanům jiných městských částí, kteří služeb v lokalitě využívají. Dalšími neméně důležitými aktivitami byly pokračující etapa privatizace bytových domů (obecních bytů ve správě MČ Praha 5) či úprava, výstavba a modernizace dětských hřišť a sportovišť, která mají různá motivační zaměření či charakter. Lze zde provozovat vše od outdoor sportů až po individuální či skupinové halové sporty. V současné době disponuje Praha 5 rovněž nemalým množstvím nákupních či obchodních center. Tato jsou svými vlastníky či provozovateli průběžně vylepšována a přizpůsobována současným trendům.

Ceny nemovitostí na Praze 5

Ceny jsou zde velmi variabilní. Při prodeji se byty dají rozdělit do několika skupin – byty ve starých cihlových domech, byty ve starých panelových domech, rekonstruovaných zcela či pouze částečně nebo nakonec byty v nových bytových domech z posledních let. Ceny se pak pohybují dle předchozího rozdělení v rozpětí od 45 000 Kč až do 65 000 Kč za m2. U pronájmů je to obdobné. I zde je potřeba vědět, ze které skupiny si byt chcete vybrat. Nejlevnější ceny nájmů jsou v bytech panelových domů na velkých sídlištích nebo pak i v bytech, které se nenacházejí přímo na dopravním spojení MHD. Vyšší ceny nájmů jsou u bytů přibližujících se centru, u bytů větších velikostí s výbornou dostupností a výhledem na krásy Prahy. Ceny mají tedy rozpětí od 8 000 Kč až do částky asi 40 000 Kč/měsíc. Pozemky k dispozici jsou, ovšem spíše v okrajových částech Prahy 5.
Praha 5 se vedle Prahy 9 a 10 řadí do jedné ze tří oblastí vysoce poptávaných lokalit. I přesto je důležité v této době umět cenu s vlastníkem či pronajímatelem nemovitosti velmi dobře nastavit a přizpůsobit ji současnému trhu.

 

Lucie Řezníková
jednatelka

 

NeFi, s.r.o.
Freyova 27/82
190 00 Praha 9
Česká republika
Tel.:  +420 266 721 842
Štítky: ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+