V čem je prověření nemovitosti jiné než stavební dozor?

08.09.2013 /

Mám známého který je stavební inženýr (majitel stavební firmy, zedník, technický dozor na opravdu velkých stavbách …) a je ochotný se na nemovitost o kterou mám zájem podívat, co mi vy můžete nabídnout navíc?

I my v podstatě už během studia, krátce po ukončení studia a samozřejmě i později jsme byli čas od času osloveni známými o provedení podobné služby – asistence při přebírání bytu, nebo prohlídky nemovitosti o kterou měl známý zájem. Snažili jsme se vždy vyhovět a k prohlídce přistoupit co nejzodpovědněji – přesto že šlo většinou o službu neplacenou, nebo placenou formou nějaké pozornosti, v lepším případě tekuté.

S každou další prohlídkou jsme se ale vždy dostali o kus dál, tak jak jsme získávali zkušenosti – jedná se totiž tak trochu o specifickou problematiku ve které se spojují problémy které řeší projektant, stavbyvedoucí nebo technický dozor investora.  Nyní máme pro inspekci vypracovaný postup kterým se řídíme tak abychom nevynechali a neopomněli žádný detail který je možné zkontrolovat. Máme pro kontrolu příslušné vybavení které sebou vozíme (např. žebřík pro přístup k jinak nepřístupným místům) a podobně.

Ale především je závěrem inspekce zpráva o kterou je možné se opřít – není to jen „můj známý říká“. Také doufáme, že si časem naše společnost ABCHI Home experts získá na trhu kredit který bude o kvalitě prověření nemovitosti hovořit sám o sobě – tak jako je tomu nyní ve Spojených státech a Kanadě odkud naše společnost pochází.
Štítky: ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+