Novinky z jarních veletrhů. Co jsme pro vás objevili?

31.03.2014 /

Výstavní haly jarních veletrhů jsme prošli křížem krážem, abychom na konci této naší pouti mohli konstatovat, že hlavním trendem současného bydlení je vlastně návrat k přírodě. Objevili jsme pro vás nové materiály i designové lahůdky. Třeba se necháte inspirovat a pořídíte si je domů. A ostatním přejeme krásné jarní snění.

Kokos na zeď. Proč ne?

Mozaika je už nějakou dobu IN. A co zkusit kokosový ořech? Nádech tepla, elegance, styl a hlavně ekologičnost – to všechno v sobě obsahují nové obklady Cocomosaic. Letos se poprvé představily veřejnosti a už sklízely úspěch nejen u veřejnosti. Nemohly proto uniknout ani našemu zraku. Zatímco přírodní kámen byl na výsluní v několika posledních letech a do interiéru zapadl jako ulitý, přírodní materiály všeho druhu (dřevem počínaje, přes živé rostliny, mechy apod.) jej letos válcují na celé čáře. A tak není divu, že kokosové obklady učarovaly mnoho zúčastněných. Mají všestranné využití. Hodí se do interiéru i exteriéru. Obložit s nimi můžete stěny, stropy i podlahy a ještě s vědomím, že pomůžete životnímu prostředí a získáte do svého domova luxusní a originální prvek. Jak název napovídá, materiálem jsou nepotřebné slupky kokosových ořechů, konkrétně jejich odštěpky, které pocházejí z Indonézie. Vzorů, tvarů a barev je nepřeberné množství, takže spíš než se rozhodnout, zda budou u vás doma zdobit stěny či podlahy, bude těžké vybrat si, které. Tohle už ovšem necháme na vás.

Relaxace kořeněná zajímavým designem

Pokud vám přijdou všechny vířivé vany stejné a bez nápadu, pak možná hledáte něco originálního. A my jsme to na veletrhu objevili. Naprostý nováček z rodiny vířivek nejenže se na veletrh podíval úplně poprvé, ale navíc stihl získat úžasné třetí místo v soutěži „Jarní favorit veletrhů 2014“, která byla součástí doprovodného programu při veletrhu For Habitat. Individuální řešení, kvalitní materiály, moderní design, rychlá bezstarostná instalace a mobilita – to jsou jen některé přívlastky, kterými se takhle vířivka může pochlubit. Je vyrobena z antikorozního materiálu s vestavěnými kompenzačními nádržemi a nejnovějšími řídicími systémy Balboa. Právě díky nerezovému provedení s doplněním ratanu, který na vířivce působí naprosto přirozeně, se sníží vaše náklady na údržbu při zajištění atraktivního vzhledu na dlouhou dobu.  Vše ostatní se dozvíte na www.nerezovevirivky.cz.

Unikátní dřevo z amerického západu

Přemýšlíte o kvalitní a dlouhotrvající střešní krytině, ale nechcete přírodě škodit? Zkuste dřevěné šindele. Přesně takové z cedrového dřeva přivezla na veletrh představit společnost JECH CZ s.r.o. Odkud? Ačkoli by se mohlo zdát, že dřeva je v Čechách mnoho, tohle pochází až z daleké Kanady. Šindele jsou vyrobené ze západního červeného cedru nebo z aljašského žlutého cedru. A výhody? Jde o ryze přírodní materiál, který je odolný vůči dřevokazným houbám, i hmyzu. Je velmi lehký a hodí se nejen k obkladům exteriéru, nýbrž i v interiéru. Vybrat si můžete štípaný, řezaný nebo drážkovaný. Do interiéru se nabízí i barevný. Vybrat si můžete na www.cedr.info.

Pokud vás naše tipy zaujaly, podívejte se na naši reportáž přímo z místa činu na magazin.realcity.cz. Najdete ji v sekci Video. Najdete i mnoho dalšího, co veletrhy přinesly.

Stará kamna jako nová!

Nejste zrovna příznivci moderního stylu a bůhvíjakých výstřelků? Nevadí. I pro vás veletrh připravil nějaké novinky. Nám se zalíbila renovovaná kamna. K vidění byly opravdové skvosty. Pokud si ale nevyberete z nabízených dvousetpadesáti, nevadí. Firma, která renovace provádí, vám najde přesně taková, po kterých toužíte. A pak je zrenovuje. Ptali jsme se, zda je možné do úprav hovořit. A bylo nám řečeno, že možné to je. Samozřejmě se vše konzultuje před samotnou renovací. Nakonec dostanete i návod, jak se v kamnech správně topí. Věříme, že tenhle prvek dokáže příjemně ozvláštnit jakýkoli interiér, dokonce i ten moderní. A o nádech nostalgie je postaráno! Více na www.historickakamna.cz.

Soubor jarních veletrhů o bydlení se konal 20. – 23. března v pražských Letňanech. Za dobu své existence se výstava BYDLENÍ stala nedílnou součástí reklamní prezentace na trhu nemovitostí a je nejvyhledávanější přehlídkou nových projektů bydlení především v Praze a okolí. Souvisejícími veletrhy jsou: FOR Habitat, FOR Garden, FOR Interior a FOR Office. Tímto spojením vznikl největší projekt v oblasti bydlení a bytových doplňků, nabídek z oblastí nemovitostí, facility managementu (služby domácnostem, správcovské a úklidové firmy, chytré domácnosti), renovace a opravy interiérů, finanční poradenství, hypoteční úvěry a další.

Štítky:

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+