Martin Písařík: „Chtěl jsem být kovboj a žít ve srubu!“

02.04.2014 /

Martin Písařík

* už v deseti letech hrál v amatérském divadle Radar
* jeho první role přišla ve filmu Městem chodí Mikuláš
* už několik let bydlí v Praze
* má vlastní módní značku, kterou založil
* málokdy se opije, přesto by si přál usnout pod stolem
* hraje na bicí a má hudební skupinu

Patří mezi nejnadanější herce u nás. Proslavili ho seriály, ale Martin Písařík má mnohem širší záběr. Teď například přijal roli v muzikálu Adam a Eva. I když by si mohl hrát na celebritu, zůstává stále skromný a povídat si s ním je do jisté míry očistec. 

Lidé tě znají především ze seriálů Cesty domů, Ordinace v růžové zahradě a Doktoři z Počátků, ve kterých většinou hraješ role hodných a trochu naivních kluků, teď k nim dokonce přibyl i jeden retardovaný. Proč si vybíráš takové role?

Ty role si spíš vybírají mě, a ne já je. A zatím se jim to daří a mě baví právě ta různorodost postav a typů. A popravdě řečeno – kdykoliv jsem hrál tvrďáka, tak se mě nikdo nebál.

Máš i velké zkušenosti z muzikálů. Připomeň některé…

V divadle Broadway jsem už před lety hrál v muzikálu Filipa Renče a Zdeňka Zelenka Rebelové, to byly role Olda a Šimon, pak následovaly např. muzikály Obraz Doriana Graye, Touha, Šakalí léta. Naposledy jsem hrál v muzikálu „Lucie, aneb…“. Největší zkušenost z poslední doby mi přinesl Angel v bratislavské verzi muzikálu RENT a role básníka Villona v muzikálu „Já, Francois Villon“. 

Jak ses dostal k muzikálu ADAM A EVA?

Zavolali mi z divadla Broadway a pak se se mnou sešel režisér Zdeněk Zelenka, který mi o roli a muzikálu vše řekl, zároveň mě velice nalákaly písničky Bohouše Josefa.

Co rozhodlo, že jsi roli přijal?

Právě ten přístup, pak hudba, ale i fakt, že to bude jeden z nemnoha muzikálů, kde budou kladeny nároky i na naše taneční schopnosti. A na humor. 

Podle mnohých jsi, neskutečně pohybově nadaný. Máš nějakou průpravu nebo jsi talent od Pána Boha?

Pohyb a tanec mě baví už od studia konzervatoře, ale nikdy jsem se mu příliš nevěnoval. Kdykoliv je ale možnost tančit na jevišti, tak ji vítám. V podstatě většinu svých rolí vnímám přes pohyb, jinak chodí a jinak se pohybuje gentleman a jinak pouliční floutek. 

Co fanynky, jak je zvládáš?

V pohodě. Přiznávám, že je jich celkem dost. Hodně mi píší na Facebooku, ale tam s nimi nemám moc času komunikovat. Za což se také omlouvám. Raději si s nimi popovídám osobně v baru u sklenky něčeho dobrého. 

Bere to tvoje partnerka jako součást tvého života?

Ano, je v pohodě. Ona se mě spíš snaží zklidňovat v jiných věcech, v tomto ani nijak nemusí. 

Máte nějaký společný sen, kde byste chtěli bydlet?

Oba se teď spíš věnujeme práci, takže na přemýšlení není moc času. Ale mě by třeba bavilo mít nějakou lodičku a jezdit po řece. Nevím, jestli tam úplně bydlet, ale možná ano. Ale je jasné, že by to muselo bavit i přítelkyni.

A ty sám, jak si představoval své bydlení, když jsi byl malý?

Dřív to byl určitě srub někde uprostřed lesů. Nebo hájovna. Jako malý jsem totiž chtěl být kovbojem nebo myslivcem, takže od toho se to odráželo. Prostě jsem chtěl být v klidu. Možná jsem tušil, jaké to v dospělosti bude.

Kdy ses rozhodl, že to bude jinak?

To už ani nevím, asi, když jsem se přihlásil na herectví. Jsem vděčný rodičům, že mi to dovolili. I když táta chtěl spíš vytvořit rodinný podnik. Někdy ve dvaceti jsem se odstěhoval z domova a začal jsem se živit sám.

Štítky:

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+