Brno-Komín: Atraktivní bydlení pro všechny

04.04.2014 /

Městská část Brno-Komín je známá svou atraktivitou i klidným charakterem. Blízkost přírody, dobré dopravní spojení a snadná dostupnost do centra města z Komína dělá lokalitu, kde je prakticky nepřetržitý zájem o nemovitosti. Poptávka proto převyšuje nabídku.

Realitní odborníci tvrdí: Komín je lokalitou, která nepředstavuje pro obyvatele prakticky žádné nevýhody. Existuje naopak mnoho důvodů, proč se zde zabydlet. Leží severozápadně od Brna, což umožňuje jeho obyvatelům velmi snadnou dostupnost do atraktivní rekreační zóny kolem Brněnské přehrady. Není to ovšem jediná možnost, jak se odtud dostat do obklopení panenské přírody. V blízkosti se nachází i zalesněné kopce nad Jundrovem s názvy Juranka a Holedná. Atraktivitu Komína rozhodně zvyšují i dostatečná a fungující infrastruktura, dobrá občanská vybavenost i pestrá škála možností, jak trávit volný čas. Příznivci cyklistických aktivit přivítají dostatečné množství stezek. Komín neustále žije svým životem a mění se jako améba. Obzvláště poslední roky prošel řadou změn, které přispěly nejen ke zlepšení občanské vybavenosti, ale zároveň přinesly další možnosti bydlení pro nové obyvatele. Hovoříme o několika nových developerských projektech, které nabídly nové byty.

Ze všech zmíněných výhod vyplývá zcela logicky, že Komín patří k cenově dražším lokalitám v rámci celého Brna a okolí. I přesto je tu o nemovitosti nebývalý zájem, který prakticky nepolevuje. Při výběru nemovitostí samozřejmě hraje roli jejich dispoziční řešení, tedy hlavně u těch nových, nikoli však tu nejzásadnější. Menší nové byty (garsoniéry nebo 1+kk) prakticky pod 2 miliony korun neseženete. Podobně je to i s pozemky. Je jich stejně jako ostatních nemovitostí velmi poskrovnu. Nabídka je velmi úzká a ne všechny jsou lukrativní z pohledu investice. Přesto není problém je prodat. Je dobré zvážit jejich umístění v rámci lokality. Co se týče obyvatel, Komín nabízí ideální bydlení pro všechny věkové kategorie. Uspokojí požadavky i těch nejnáročnějších klientů. Přesto největší zájem o koupi nemovitostí zde pramení od mladých rodin. Dá se tedy předpokládat do budoucna, že dojde postupně k omlazení této oblasti.

I centrální část Komína prošla v posledních dvou letech velkými změnami. Jednou z nich byla proměna bývalé prodejny potravin v moderní polyfunkční dům. V přízemí vznikla řada komerčních prostor.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+