Anna Polívková: „Toužím po domečku se zahrádkou!“

16.04.2014 /

Anna Polívková


* je dcerou Bolka Polívky a Evelyny Steimarové
* v Paříži studovala Mezinárodní školu pohybového divadla
* v roce 2013 vyhrála s Michalem Kurtištem soutěž StarDance
* mimo jiné se věnuje i akrobacii a hře na příčnou flétnu
* zahrála si i v seriálu Ordinace v růžové zahradě

Její hvězda jakoby za poslední měsíce stoupala strmě vzhůru. Anna Polívková je téměř všude. Nejenže hraje, ale také tancuje, dokonce vyhrála soutěž StarDance a střihne si hlavní roli v muzikálu Adam a Eva. 

Studovala jste konzervatoř a  HAMU, pak jste odjela do Paříže studovat Mezinárodní školu pohybového divadla. Mám tomu rozumět tak, že jste chtěla jít ve šlépějích svého otce a stát se mimem?  

Spíš jsem hledala svojí cestu, ale tátův vliv je samozřejmě nepopiratelný. Táta ale nikdy nebyl mimem v pravém slova smyslu, jeho divadlo se nepodřizuje nějakým stylům.

Jste divákům známá z televizní obrazovky i filmů, kde jste ztvárnila postavy od komediálních až po dramatické. Nikde ale není zmínka o muzikálu. Je pro váš Adam a Eva opravdu první muzikál?

V pravém slova smyslu ano, hraji ale v představení  Zločin v Posázavském Pacifiku, ve kterém je spousta písní. V divadle La Fabrika hraji v komedii „Aniby neřekla“ a tam vlastně také zpívám, protože si hraji na různé zpěvačky. Přiznám se, že jsem hodně zvědavá, jak budu v muzikálu Adam a Eva tančit a zároveň zpívat, tuto kombinaci ještě vyzkoušenou nemám.

Proč jste přijala nabídku na roli Evy?

Je to pro mě zase výzva a zároveň odlehčení. A dobře napsané komické situace a celý scénář. A baví mě i tým.

Vím o Vás, že se věnujete hře na příčnou flétnu, tanci a akrobacii. Nedávno jste vyhrála taneční soutěž. Jste teď „roztančená“, vnímáte to jako výhodu při choreografických zkouškách, které jsou dost náročné?

Určitě. Ale to nic nemění na tom, že si člověk nesmí dělat hlavu tím, že je ze začátku za totální pako.

V muzikálu je velký důraz nejen na herectví, ale i na tanec a zpěv. Jak to zvládáte?

Herectví zvládám, tanec si budu opakovat tolikrát, až se mi úplně zautomatizuje, ale ten zpěv, tak na to jsem sama zvědavá…!

Chodila jste na konzervatoř, jaká jste byla studentka?

Co se učení týká, tak to docela šlo. Ale moje maminka si se mnou užila své. Domů jsem se totiž často vracela až nad ránem a ona na to úplně neměla nervy. Navíc já se jejích protestů nebála. Tak jsem se raději odstěhovala.

Zcela dobrovolně?

Až tak úplně ne. Jednou, když jsem se vrátila domů až ve čtyři ráno místo o půlnoci, máma seděla v kuchyni a řekla, mi, že takhle to dál nejde. Našla mi byt a bylo hotovo.

Vadilo vám to?

Ani ne. Bydlela jsem spolu s kamarádkou Marthou Issovou a náležitě jsme si to užívaly. Ale vlastně jen chvíli. Já se pak odstěhovala do Paříže.

Teď bydlíte s přítelem?

Ano, máme spolu byt. Ale jednou bych ráda nějaký domeček se zahradou, abychom o sebe při každém kroku nezakopávali. To by se mi moc líbilo.

Štítky:

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+