Brno-Sadová: Příroda i město v jednom!

22.04.2014 /

Celá Sadová se rozkládá na kopcích mezi Královým Polem a Soběšicemi. Z jižních svahů Sadové je výhled na Královo Pole a přilehlé čtvrtě. Jedeme-li z Králova Pole ulicí Kociánka směrem do Soběšic, nachází se katastr Sadová napravo a táhne se přes Zaječí horu až k Soběšicím.

Kdo hledá klid a přírodu, určitě se mu v Sadové bude líbit. Přibližně ve středu katastru Sadové se nachází výše zmíněná Zaječí hora. Kolem ní protéká v přilehlém údolí Zaječí potok, na němž existují tři rybníčky a několik jezírek. Údolí s potokem zároveň představuje významný krajinný prvek Údolí Zaječího potoka. Na východě se v údolí „U Antoníčka“, těsně u hranice s Lesnou, nacházejí kaple svatého Antonína a blízká studánka U Antoníčka.

Sadová je bezesporu výjimečnou lokalitou na severu Brna. Pyšní se nádhernými výhledy do okolí. Zároveň je tu stále ještě dobrá dopravní dostupnost do centra. Veřejné dopravní spojení s ostatními částmi Brna zajišťuje v Sadové v rámci Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje Dopravní podnik města Brna prostřednictvím denních autobusových linek 43 a 57 a noční autobusové linky 93. V součtu těchto pozitiv jde o ideální místo zejména pro výstavbu rodinných domů. Proto se nabízí otázka, zda jsou tu volné pozemky určené pro tuto výstavbu.

Pozemky jsou, ale je jich málo!

Jak potvrzují realitní odborníci – zatímco přímo ve městě Brně je nabídka pozemků pro rodinné domy velmi omezená, rozvíjejí se hlavně příměstské lokality. Jde tedy o výstavbu v obcích v dosahu města. V preferované severozápadní části je katastrální území Sadová jedinou větší lokalitou, která přinese nabídku několika desítek pozemků pro rodinnou výstavbu. Jinak naleznete na severu Brna s velkým štěstím pouze ojedinělé pozemky v prolukách a na okrajích městských částí.

Z důvodu atraktivity celé lokality se zde již několik let staví obytné komplexy. Některé z aktuálních projektů najdete i v naší rubrice Tip specialistů. Další můžete najít na www.realcity.cz.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+