5 důvodů, proč bydlet v Pavlově

16.07.2014 /

Jste z Moravy a hledáte ideální místo pro život? Místo, kde budete obklopeni přírodou, jen skok od vás najdete potřebné služby a doslova za rohem bude mít pohostinný soused svůj sklípek s vytříbeným vínem, kde si můžete po práci restartovat hlavu? Pak byste měli uvažovat o Pavlově. Máme pro vás 5 důvodů, proč tam určitě bydlet.

Nejprve pár základních údajů: Obec Pavlov se rozkládá na úpatí nejvyšší hory Pálavských vrchů – Děvína, v oblasti, jež je právem považována za přírodní dominantu a rekreační srdce jižní Moravy.  Historie této obce se datuje již od 13. století a je také místem archeologických nálezů. Pokud jste někdy zatoužili po bydlení v krásné přírodě, Pavlov je dobrou volbou.

1. důvod: Pavlov je jedno z top míst na Moravě

Každý, kdo do míst ověnčených historií a vínem zavítal, musí s námi souhlasit, že jde o jednu z nejkrásnějších oblastí Moravy. Lidé toužící po klidu a bydlení obklopeném mnoha možnostmi, jak trávit volný čas, zde najdou přesně to, co hledají.

2. důvod: Slušná občanská vybavenost

Ačkoli je Pavlov poměrně malou obcí, nabídne svým obyvatelům slušnou občanskou vybavenost. Najdete zde např. mateřskou školu, Obecní knihovnu, ale i praktického lékaře, autoservis a další služby.

3. důvod: Dobré jídlo a pití

V obci je zcela logicky díky bohatému cestovnímu ruchu v oblasti Pálavska řada míst, kde se dá dobře stravovat. V obci působí rovněž několik sdružení, za všechny jmenujme např. místní organizaci moravského rybářského svazu Mikulov (pobočka Pavlov), Myslivecké sdružení Pálava Pavlov, sportovní činnosti zaštiťuje místní Sokol.

4. důvod: Strategická poloha a úchvatné památky

Největší devizou je však samotné umístění obce a její využití k volnočasovým aktivitám. Lokalita se nachází v blízkosti nádrže Nové mlýny, kde je možné trávit zejména teplé dny. Celé okolí je doslova protkáno cyklistickými a naučnými stezkami, které se dají využít i k pěší turistice takřka ve všech ročních obdobích. Pálavsko je rovněž proslulé svými památkami. Příkladem je Lednicko-valtický areál, Mikulov apod.

5. důvod: Do Brna je to kousek

Veškeré služby, které zde nejsou dostupné, najdete ve větších městech, které jsou odsud jen kousek. Pavlov je strategicky umístěný mezi Brnem a Mikulovem. Do Mikulova je to odtud 11 kilometrů, 2 kilometry pak do Dolních Věstonic. Všechna města v blízkém okolí mají plně funkční infrastrukturu a dobrou dopravní dostupnost. Na nabídku nemovitostí v této lokalitě jsme se zeptali i realitních specialistů. Jejich odpovědi a nabídky najdete na následujících stránkách.

Tak co, ještě váháte? Aktuální nabídku nemovitostí v Pavlově najdete zde na Realcity.cz


Zajímavost na závěr:

V současnosti je v Pavlově 172,4 ha registrovaných vinic. Výrobě vína se dnes v obci věnuje patnáct vinařů registrovaných u Vinařského fondu. Míst, kde můžete zapomenout na práci, je tedy mnoho.:)

Další zajímavosti o Pavlově:

Pavlov, kraj úrodných vinic

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+