11 % Čechů upřednostňuje novostavbu!

21.07.2014 /

11 procent Čechů, kteří hledají nemovitost k bydlení, upřednostňuje novostavbu. Patříte mezi ně? Pak máme dobré zprávy, protože nabídka developerských projektů je zejména v hlavním městě velmi pestrá. Poradíme vám, jak se mezi projekty zorientovat a co ještě při výběru zohlednit.

Lokalita vítězí ve všech kritériích

Pokud se rozhodujete o budoucím bydlení v novostavbě, měla by být lokalita jedním z hlavních kritérií pro vaši volbu. Ačkoli se české rodiny stále ještě v hojném počtu zabývají z pochopitelných důvodů cenou, podle zpráv developerských společností přibývá lidí, kteří si za dobrou adresu a s ní související infrastrukturu rádi připlatí. Těch „dobrých“ adres ovšem není mnoho. Díky nedostatku pozemků pro výstavbu vznikají totiž projekty zejména v okrajových částech Prahy. Z těch je třeba vybírat podrobněji nebo se poohlédnout po bytech v širším centru. I tady se stále ještě najde řada projektů, které by neměly vašemu zraku uniknout. Pokud přeci jen zvolíte první variantu, sledujte zejména tyto faktory:

  • Dopravní dostupnost do centra
  • Místní infrastrukturu a služby
  • Přítomnost škol, školek, lékařů a dalších potřebných institucí

Hledejte kvalitní architekturu

Nové bytové domy už dávno nejsou pouhou náhražkou starých panelových domů. Vypadají elegantně a vkusně a často se na jejich návrzích podílejí renomované architektonické kanceláře, které tak dokáží vytvořit neotřelé dílo, které zároveň respektuje okolní přírodní ráz tak, jako by na dané místo vždy patřilo, aniž byste si toho všimli. Příkladem je Staromodřanská rezidence.

„Návrh tohoto unikátního projektu vznikl ve spolupráci renomovaného architektonického studia,“ říká zástupce společnosti Lexxus, prodejce projektu.

Nezapomínejte na to, že domov by měl být vaším útočištěm, místem, kde se cítíte dobře, a proto by se vám měl líbit nejen uvnitř, ale i zvenčí, abyste se s ním dokonale sžili.

Ptejte se na standardy

Není novinkou, že součástí novostaveb bývá určitý standard. Kvalita a výběr těchto standardů zahrnutých v základní ceně se ovšem velmi liší. U dražších nemovitostí se častěji setkáte s pestřejší nabídkou zařizovacích předmětů a dokonce i s nabídkou spolupráce designéra, který vám byt „vyladí“ na míru. Přesto se najdou projekty, které jsou cenově velmi příznivé a zároveň nabídnou vyšší standard vybavenosti.

„V projektu Staromodřanská rezidence se nabízí našim zákazníkům velká variabilita vnitřního vybavení, např. zařizovací předměty firmy Villeroy Boch,“ dodává odborník.

Pokud se nemůžete rozhodnout, je dobré zvážit i toto hledisko a porovnat jednotlivé projekty mezi sebou podrobněji, než jen podle dispozic, ceny a dalších aspektů. Zatímco za zeptání nic nedáte, v opačném případě můžete investovat mnoho tisíc navíc.

Další praktické rady týkající se koupě novostavby najdete v našem internetovém magazínu www.realcity.cz/magazin.

Který projekt zaujal vás? Napište nám na FB stránky.

Může vás zajímat:

Staromodřanská rezidence. Sleva pro první zájemce!

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+