Nejlepší adresa v Brně. Kde ji najdete?

29.07.2014 /

Pokud hledáte místo, ve kterém to žije, ale zároveň i místo ovlažující svým klidem s možností vycházek do nedaleké přírody, pak je nepochybně tou nejlepší volbou Královo Pole. Mezi Brňany je také hojně proslulé jako Kénig nebo Krpole a najdete jej v Brně severně od centra města.

Do detailu vyřešená dopravní dostupnost

Největší, nikoli však jedinou, výhodou bydlení v této lokalitě je výborná dopravní dostupnost. Díky Svitavské radiále a brněnskému Velkému městskému okruhu je obyvatelům Králova Pole zaručeno perfektní silniční spojení jak do centra města, tak mimo něj, a to především na dálnici D1. Automobilem se bez větších problémů dostanete do centra za sedm minut. Tam se ovšem rovněž můžete dostat i vlakovým spojením. V Králově Poli totiž naleznete vlakové nádraží. Nejjednodušším spojením s ostatními městskými částmi ovšem zůstává MHD s její bohatou sítí linek. Ta nabízí spolehlivá autobusová i tramvajová spojení do celého Brna a díky nim se můžete zcela osvobodit od někdy problematického parkování.

Svět kultury na dlani

Kromě dostatečné infrastruktury poskytuje městská část Královo Pole svým obyvatelům i bohatou kulturní základnu, které dominuje špičkový program Kulturního domu Semilassa, Malé královopolské galerie a dalších přítomných institucí.

Za odpočinkem do údolí Zaječího potoka

Přestože má Královo Pole nápaditě městské rysy, severovýchodním směrem se rozprostírají rozlehlé lesy a spolu s nimi také významné údolí Zaječího potoka s naučnou stezkou a malými rybníčky. Vydáte-li se odtud na severozápad, snadno se dostanete na proslulé Medlánecké kopce a jejich pokračování známé jako Palackého vrch, který nabízí nádherné panoramatické pohledy na město Brno i na jeho okolní zeleň. Nelze také zapomenout na Mniší horu nebo přírodní památku Medlánecká skalka.

Nehledejte paneláky, ale luxusní vily

Oproti jiným brněnským částem se v Králově Poli nenacházejí v takové míře proslulé panelové budovy, které můžeme vidět v mnohých brněnských lokalitách. To vítají zejména jeho stálí obyvatelé. Místo tohoto typu budov se zde naopak nacházejí zejména luxusní vily, a to především z počátku 20. století. Královo Pole se tedy velmi rychle stalo synonymem pro bydlení s prestižní, přímo s královskou adresou. Pokud máte zájem o bydlení v této lokalitě, rádi vám s jeho výběrem a následnou koupí pomůžeme.

Monika Russeggerová

Monika Russeggerová, RUSSEGGER REAL s.r.o.

Ing. Bc. Monika Russeggerová

jednatelka společnosti
RUSSEGGER REAL s.r.o.
třída Kpt. Jaroše 1844/28
602 00  Brno
Česká republika
Tel.:       +420 533 433 707
+420 602 791 990
m.russegger@russegger.cz
www.russegger.cz
www.ambienten.cz

Mohlo by vás zajímat:

Tržní ceny bytů v Králově Poli vzrostly až o 15 %

Kde v Brně bydlet na nejlepší adrese

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+