Stěhování na klíč

22.09.2014 /

Potřebujete se přestěhovat a okolí vás zrazuje klasickým: „raději vyhořet než se přestěhovat“? Uklidněte svou mysl nějakým dobrým nápojem a přečtěte si náš praktický návod, jak si ze stěhování udělat příjemný den a ještě třeba něco ušetřit na výdajích. Uvidíte, že to zvládnete jedna, dvě.

Nebudeme si nic nalhávat, stěhování je událost, které bychom se všichni rádi vyhnuli, a rozhodně zasáhne do chodu rodinu. A je úplně jedno, jestli budete bydlet v domě vedle vás nebo na druhém konci republiky.

První pravidlo zní: Všechno naplánujte v dostatečném předstihu. Měsíc předem stačí na to, abyste si mohli u profesionálů zarezervovat vhodný termín včetně víkendu.

Skvělá varianta pro pohodlné

Nalijme si čistého vína, snem každého z nás je, aby někdo jiný přišel, sbalil všechny věci, převezl je na plánované místo a tam je pěkně uložil tak, jak bychom si představovali. Budete se divit, ale tenhle sen není zas tak nereálný. Připravte si ovšem větší obnos peněz (nebo se pro letošek rozlučte s dovolenou). Zhruba deset až patnáct tisíc korun totiž zaplatíte za stěhování na klíč u třípokojového bytu ve větším městě. Co za ně dostanete?

Specializovaná firma vám odborně všechno sbalí (včetně vybavení kuchyně a osobních věcí) a převeze na domluvené místo. Služba na klíč běžně obsahuje také:

  • osobní konzultaci s kalkulací zdarma.
  • odborné balení všech předmětů, někdy i osobních
  • speciální obaly

Podtrženo, sečteno – všechno je v rukách odborníků a vy si můžete klidně vyrazit na piknik s přáteli.

Varianta pro spořivé

Patříte-li k těm, kterým se hodí každá koruna, můžete zvolit základní variantu. Stěhováci vám věci pouze snesou, přivezou a dodají do nového domova. Zbytek je ovšem na vás a na vašich manažerských schopnostech přesvědčit ochotné známé a příbuzné, kteří budou mít ten den zrovna neodkladné schůzky a zařizování. Za tuhle variantu zaplatíte zhruba polovičku. Pokud se stěhujete pouze v rozmezí několika málo kilometrů, vystačíte si pohodlně s kamarádovou dodávkou a trénovaným svalstvem.

Kolik zaplatíte za stěhování a za co všechno se připlácí? Dočtete se v dalším dílu seriálu o stěhování!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Kolik zaplatíte za stěhování? Spočítejte si to! – 2. díl seriálu

Co všechno vás může nemile překvapit při stěhování? – 3. díl seriálu

Sěhování a  kolečko po úřadech. Tohle je nutnost! -4. díl seriálu

 

Cohousing: Koncept blízkého sousedského bydlení láká i Čechy

Zařizujeme dětský pokojíček –  prakticky a útulně!

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+