Praha 10: Nové zajímavé bytové projekty uprostřed zeleně

14.10.2014 /

Praha 10 je oblíbeným místem k životu zejména díky dostatku přírodních ploch a zeleně pro aktivní trávení volného času. Lokalitě jednoznačně dominuje areál Hostivařské přehrady, který je nejoblíbenějším místem v Praze, a to nejen pro koupání, ale i jízdu na bruslích či na kole, běh a provozování dalších sportů.

Není divu, že si Prahu 10 rády developerské společnosti vybírají pro realizaci svých projektů. Je to oblíbená lokalita se vším, co potřebujete, a dostupná ze všech stran Prahy. Zelených ploch je na území Prahy 10 samozřejmě mnohem více. Mezi další oblíbené patří např. Obora v Uhříněvsi, přírodní památka Pitkovická stráň nebo přírodní park Rohožník v Dubči. Asi je jasné, že vyžití po všech stránkách je tu perfektní.

Vyhledávaná sportoviště

Milovníci koupání a plavání ocení plavecký bazén Slávii, kde si mohou zasportovat i příznivci atletiky. Ti, co rádi hokej, zajdou na hokejový stadion apod. Ale i příznivci pasivního odpočinku si nemohou na příležitosti stěžovat. Maminky ocení skvěle upravený Malešický park. Je v něm dost prostoru i pro aktivní bruslaře i skateboardisty. Pro bruslaře to však není jediná možnost, jak si zabruslit.

Na území Prahy 10 je hned několik skvělých cyklostezek napojených na lesoparky. Dá se tedy vyjet na bruslích i na kole krásně z Prahy ven. Podobných míst bychom zde našli mnoho, příkladem je i sportovní areál Gutovka. Asi se shodneme na tom, že k dobrému bydlení patří i služby, které jsou na blízku. Praha 10 disponuje hned několika obchodními centry, která lidé hojně využívají i k trávení volného času.

Přírodní ráz i komfort města

Praha 10 nepatří k městským částem, které jsou plné panelových domů, i když tu samozřejmě na sídliště narazíte. Lokalita si stále zachovává spíše přírodní ráz se spoustou zeleně. Spokojené bydlení zde tak najdou nejen mladí lidé se svými rodinami, ale i starší generace. V rubrice Tip specialisty vám podrobněji představíme typický charakter městské části, zhodnotíme realitní trh a přiblížíme zajímavé projekty, ve kterých byste mohli najít v budoucnu své útočiště nebo je pořídit jako investici do budoucna.

Někteří developeři se snaží okolí svých projektů pro své klienty ještě zvelebit. Postarají se o dostatečnou infrastrukturu a služby. Ne jinak je to např. v Malešicích. V areálu jednoho z projektů, o kterém se dočtete na následujících stránkách, vzniká např. to, co doteď Malešicím chybělo. Je to unikátní místo, kde se nejen lidé z okolí budou rádi potkávat na kus řeči, ale také jedinečné fitness, spa a wellness centrum a mnoho dalšího. Více na následujících stránkách a v internetovém magazínu Realcity.

K příjemnému trávení volného času obyvatele lákají např. i obora v Uhříněvsi, přírodní památka Pitkovická stráň nebo přírodní park Rohožník v Dubči.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Ceny rezidenčních nemovitostí porostou!?

Zmizí nejlevnější byty z trhu?

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+