Praha 9: Lokalita s plnou občanskou vybaveností

28.11.2014 /

Praha 9 je lokalitou, která má díky panelové výstavbě z šedesátých až sedmdesátých let plnou občanskou vybavenost. Její okrajové umístění zaručuje rovněž dobrou dopravní dostupnost, ať už mimo Prahu, nebo směrem do centra města. K přepravě lze přitom využít rychlé spojení městskou hromadnou dopravou (vlaky, metro, autobusy).

Městská část Praha 9 nabízí svým obyvatelům poměrně nenarušenou přírodu na dosah stejně jako dostatek prostoru pro sport a relaxaci. Kromě parků, kterých je zde nespočetně, mohou obyvatelé využívat například místní cyklostezky a in-line dráhy. Mohou zde trávit čas aktivně hned v několika sportovních areálech. Na území městské části najdete také např. golfové hřiště, motokáry, lezeckou stěnu, ale i řadu dalších sportovišť. Asi se shodneme na tom, že k pohodlnému a spokojenému životu patří i kulturní vyžití. Právě za kulturou mohou místní vyrazit například do multikina nebo na výstaviště v Letňanech.

Ale nejsou to zdaleka jediné možnosti. Co se týče rezidenčního trhu – nelze si nevšimnout, že se na Praze 9 v posledních letech velmi intenzivně staví. Naše společnost je jedním z hlavních aktérů stavebních proměn této lokality. Letos jsme dokončili poslední dvě etapy 2Barevných Letňan, v prodeji nabízíme už jen několik posledních bytů. Není ani velkým překvapením, že realitní trh jako takový na Praze 9 zcela logicky kopíruje pražský trh s nemovitostmi. Ceny nemovitostí jsou zde proto obdobné jako v dalších částech Prahy. To znamená, že stejně jako v celé Praze také zde průměrná cena bytu za metr čtvereční roste. Za třetí kvartál roku 2014 byla tato průměrná cena bytu v Praze 61 593 Kč s DPH za m2.

I přes masivní výstavbu nových projektů se v Praze 9 a v jejím okolí nachází ještě několik potenciálních míst, která nejsou zatím využita. Tyto pozemky mají však problémy týkající se nesouladu s územním plánem vzhledem k rezidenčnímu využití. Naše společnost rovněž aktuálně sleduje hned několik vhodných pozemků i s projekty, které se do dnešního dne nedostaly do fáze realizace, avšak cena těchto pozemků požadovaná ze strany investorů neodpovídá našim požadavkům na kalkulace.

V tuto chvíli nabízíme klientům na Praze 9 II. a III. etapu 2Barevných Letňan. Obě tyto etapy jsou již zkolaudované a aktuálně již probíhají přejímky bytů. Přestože jsou projekty již z větší části vyprodány (90 %), stále máme k dispozici ještě několik zajímavých bytů, které stojí za pozornost. Více informací o tomto i dalších našich projektech najdete na www.trigema.cz.

Marcel Soural
generální ředitel Trigema

Trigema a.s.
Bucharova 2641/14
158 00 Praha 5
Česká republika

tel.: +420 227 355 211
+420 739 247 638

www.trigema.cz

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+