Praha 9: Nová výstavba láká zájemce o bydlení

25.11.2014 /

Praha 9 patří nepochybně k městským částem, které v poslední době zaznamenaly nebývalý rozvoj. Díky svému strategickému umístění se stala častým cílem v hledáčku developerských společností, které ji okupují už několik let. Podle odborníků na realitní trh i samotných developerů jde o oblast s perspektivou i do budoucna.

Výhody, které přináší bydlení v okrajových částech Prahy se snadnou dostupností do centra (především na metru), oceňují i lidé hledající moderní bydlení za rozumné peníze. Řada českých rodin také cíleně sahá po novostavbě, jelikož nechce investovat v první fázi po nákupu nemovitosti do případných oprav. Problémem bývá spíše dosažení hypotečních úvěrů, což je kapitola sama o sobě, která nesouvisí jen s koupí novostavby. Pravidla pro získávání úvěrů zkrátka přitvrdila. Samozřejmě se objevují rovněž i investoři, kteří myslí na zhodnocení financí nebo případný výdělek v budoucnu. Díky těmto faktorům se stala Praha 9 vyhledávanou lokalitou a developerské společnosti zde poměrně s oblibou staví, kde se dá. Projekty jsou navíc zárukou dobrého prodeje. Pokud se nic významného nepokazí, dočkají se pozitivních čísel.

Snahu vyvíjí i městská část jako taková. Snaží se vylepšit bydlení svým obyvatelům, jak se dá. V tomto roce byla např. dokončena 1. etapa relaxačního parku Třeboradické korzo – tzv. Finská stezka. V brzké době by měly být zahájeny i další etapy z celkem pěti. Bude se jednat o multifunkční plochy pro neorganizované sporty a volný čas (multifunkční sportovní hřiště, menší lanové prvky pro děti apod.). V třeboradické části Tryskovické ulice je naplánovaný také Senior park. Tato klidnější část slouží nejen seniorům, ale všem, kdo hledají prostor pro aktivní odpočinek. Milovníci zvířat jistě zaznamenali i nově otevřenou psí loučku „Čakovické rybníky“.

Ovšem nejen Čakovice dosáhly svého rozvoje. I v jiných částech Prahy 9 se budují nové služby, stezky, nákupní možnosti, útočiště pro volnočasové aktivity a dětská hřiště. Mimo průmyslovou zástavbu a rušné centrum nabízí okrajové části této lokality především klid a poměrně čerstvý vzduch v rámci celopražských měřítek. K tomu pochopitelně přispívá i všudypřítomná zeleň a nově vznikající parkové úpravy v rezidenčních projektech. Developeři slibují, že za jasného počasí je z bytů umístěných ve vyšších podlažích nových projektů nádherný pohled nejen na okolí, ale především na celou Prahu. Podíváte-li se na druhou stranu, můžete za pěkného počasí dohlédnout až na horu Říp a České Středohoří. A to se v Praze, v místě, odkud je to co by kamenem dohodil do centra, cení.

Okrajové části Prahy 9 jsou příslibem kvalitního bydlení. Proto jsou lákavým cílem mladých rodin i investorů. Na to reagují developerské společnosti, které zde hojně staví. Některé projekty získaly i cenná prvenství.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Praha 9 a novostavby

Rezidenční trh – prognózy pro rok 2015 a 2016

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+