Husovice: Slibná oblast na sever od Brna

25.11.2014 /

V posledních číslech našeho časopisu jsme se v této rubrice vydávali do okrajových částí Brna. Ne jinak tomu bude i dnes. Rádi bychom vám totiž představili lokalitu, která by se v budoucnu mohla stát vaším novým domovem. Nebo naplněným investičním záměrem. Dnes tedy vítejte na severu Brna – v Husovicích. Městská část Brno-Sever zahrnuje i Černá Pole, Soběšice, Lesnou a Zábrdovice.

Kdo tu někdy byl, dobře ví, že zde panuje velmi charakteristická atmosféra. Husovice obklopují řeku Svitavu, a právě tato strategická poloha umožňuje místním mnohé volnočasové vyžití. Jinak si ovšem původní město zachovalo svůj městský charakter s velmi hustou zástavbou. V srdci této městské části se nachází zdejší kostel Nejsvětějšího srdce Páně, ale i trolejbusová vozovna Dopravního podniku města Brna a také secesní budova zdejší sokolovny. Do středu směřují i služby. Najdete zde řadu menších obchodů a obchůdků. V severní části sice narazíte na několik panelových domů. Ty jsou ovšem spíše výjimkou. Východněji se zástavba jako taková rozmělňuje a řídne. Zde se nacházela původní vesnice. Starousedlíkům rozhodně něco řekne i dělnická kolonice Písečník. Leží severně od východní části Husovic. Nejsevernější část představují několikapatrové činžovní domy s plochými střechami na východní straně Soběšické ulice.

K jednoznačně největšímu růstu vesnice došlo v devatenáctém století. Od té doby uplynula řádka let a služby se mnohonásobně zlepšily. Dnešní obyvatelé si nemohou prakticky na nic stěžovat. Jejich děti mohou pohodlně navštěvovat školky i školy. Mohou se věnovat vybraným sportům, dýchat čistý vzduch v nedaleké přírodě, ale i pohodlně s rodiči žít ve svých domovech. Co láká investory a klienty? Je to především rozumná cena nemovitostí, která už se jen tak někde nenajde. Alespoň ne v Brně nebo v hlavním městě. Proto se zdejší realitní trh trochu probouzí. Míst s dobrou dostupností a dosažitelností čisté přírody je i v Brně v posledních letech poskrovnu. Tam, kde najdete dobrou adresu se vším, co od moderní doby ve spojitosti s bydlením na úrovni očekáváte, je draho. Pokud se poohlížíte po novostavbě, pak zbystřete na dalších stránkách. Představíme si zdejší zajímavý developerský projekt, který stojí za úvahu.

V Husovicích byla v roce 2005 otevřena nejmodernější a nejpokrokovější jazyková škola na světě – Anglos.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Bydlení na předměstí Brna

Štítky: , ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+