Praha 4: Vyhledávaná lokalita s rozmanitým charakterem

28.12.2014 /

Praha 4 patří k těm nejrozlehlejším částem hlavního města. Tomu odpovídá i její rozmanitost. Najdete zde místa plná zeleně (převážně v okrajových částech), stejně jako rušné ulice s životním stylem velkoměsta. Kultura, volnočasové možnosti a spousta novinek, které místním zpříjemňují život – to všechno vám Praha 4 nabídne.

O bydlení na Praze 4 jsme psali již několikrát. Na začátku stojí vždy otázka, jaké životní standardy preferujete. A tak jestli uvažujete o tom, zda se tato lokalita stane v budoucnu vaším domovem, dočtěte do konce. Máme mnoho důkazů o tom, že místní zastupitelé se snaží o neustálou modernizaci některých prostranství. V posledních letech si prošla řada částí nebývalými změnami k lepšímu, od úprav parků přes nové dopravní značení až po vznik nových volnočasových možností. Městská část Prahy 4 stojí rovněž o zlepšování kulturního života. To dokazuje fakt, že finančně podporuje místní divadla např. Branické divadlo, divadlo Na Fidlovačce, divadlo Dobeška či divadlo Na Jezerce. Jaké jsou tu možnosti trávení volného času, nakupování i co nového se zde dokázalo, se dočtete na následujících stránkách prostřednictvím rubriky Tipy realitních profesionálů. Pokud se chcete dozvědět ještě podrobnější informace, pak doporučujeme novou mobilní aplikaci, kterou Praha 4 pro své obyvatele nedávno spustila. K dispozici je na http://www.praha4.cz/. Z ní se dozvíte např. novinky z městské části, aktuální přehled kulturních, sportovních a společenských akcí, důležité kontaktní údaje na zastupitele. Umožní vám rovněž prohlídku Prahy 4 prostřednictvím speciálního průvodce, který slouží nejen pro obyvatele Prahy 4, ale i pro turisty. Teď už jen prolistovat aktuální nabídku zdejších nemovitostí nebo zajít pro další možnosti na www.realcity.cz a vybrat si váš nový domov. Praha 4 bude jistě dobrou volbou bez nutnosti kompromisů, ať už preferujete novostavbu, či starší zástavbu. A za kolik tu nový domov pořídíte?

Co se týče realitního trhu, je velmi těžké sledovat ceny. Jde o velké území s mnoha možnostmi bydlení. Podle zkušeností realitních odborníků se např. panelové byty na Pankráci před rekonstrukcí prodávají okolo 37 000 korun za m2. Po rekonstrukci za ně dáte i 52 000 korun za m2. „V lokalitách Krč či Michle jsme prodali byty po rekonstrukci za 43 317 korun za m2,“ říká Anna Vlachová, realitní specialistka z Kova reality. Ta zároveň potvrdila, že ceny nových a zrekonstruovaných bytů na Praze 4 za poslední roky vzrostly. Byty před rekonstrukcí si ovšem své ceny drží. Nezapomeneme ani na pozemky. Chcete-li na Praze 4 stavět, počítejte s omezenou nabídkou volných parcel. Důvodem je územní plán a vysoká zastavitelnost v jednotlivých lokalitách.

V současné době vychází barevná publikace o městské části Praha 4, která vás poutavě provede od Nuslí přes Michli po Pankrác, od Podolí přes Braník až po Hodkovičky. Info najdete na stránkách městské části.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+