Žabovřesky: Dobrá adresa pro spokojený život

19.01.2015 /

Žabovřesky společně s dalšími lokalitami jako Královo Pole, Lesná, Jundrov nebo Komín patří k těm, které jsou příslibem dobrých podmínek k životu, a to i např. pro studenty, kteří zde hledají byty k pronájmu. 

Pyšní se také velkými plochami zeleně, kde mladé rodiny mohou trávit volný čas a mají možnost relaxovat, a dokonce uspokojí i mnohem náročnější klientelu.

Kromě klidových zón, které dnes patří k vyhledávaným kritériím při volbě vhodné lokality, najdete v Žabovřeskách samozřejmě výbornou dopravní dostupnost. Ta zaručí velmi snadný přístup do centra Brna, což je dnes již podmínkou, kterou si většina lidí hledajících bydlení v moderní metropoli klade. Dalším kritériem bývá zajištění určitého soukromí. Žabovřesky patří k celkem uzavřeným lokalitám, které tohle ve většině případů mohou také svým obyvatelům přislíbit. Vždy samozřejmě závisí na tom, jaké konkrétní místo nakonec zvolíte. Nevýhodou podobně vyhledávaných lokalit je do jisté míry omezená nabídka bytů a potenciální výstavba bytů nových.

Hlad po pronájmech

Žabovřesky nejsou pouze vyhledávanou lokalitou lidí toužících po vlastním pohodlném bydlení, ale i lidí, kteří dávají přednost bydlení v pronájmu. Do této skupiny patří bezesporu i studenti. Prim v tomto případě hrají lokality umístěné v blízkosti univerzit, mezi něž Žabovřesky rozhodně patří stejně jako střed Brna, Královo Pole, Bystrc nebo třeba Kamenný Vrch. Tento trend „hladu po pronájmech“ je patrný zejména v posledních letech, kdy studenti raději než sdílet společnou kuchyň a sociální zařízení na koleji volí variantu bydlení ve větším bytě společně s několika spolubydlícími, které si sami vyberou. Odborníci počítají s tím, že se tento trend udrží i na dále.

Dobrá investice

Ceny nemovitostí k prodeji jsou tu jen o málo nižší než byty v širším centru Brna. S tím byste jako kupující měli počítat. Na druhou stranu jde o dobře vložené peníze a investici, která se vám do budoucna určitě vyplatí. Máme-li být konkrétnější, pak nabídkové ceny u prodejů bytů v Brně obecně šly v posledních 6 letech dolů, a to dokonce o 20-30 %, přičemž šlo zejména o roky 2008 až 2010. Od té doby se cenová hladina bytů na prodej dávno stabilizovala a stejně jako jinde v republice se trh v řádech procent hýbe směrem vzhůru, o čemž jsme vás průběžně informovali i na konci minulého roku. Přičteme-li k tomuto faktu ještě také nízké úrokové sazby u hypoték, není prakticky co řešit.

Na území městské části Žabovřesky se nachází dva lesoparky. Wilsonův les tvoří nejjižnější část. Naopak lesopark na Palackého vrchu tvoří část severní. 

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+