Praha 5: Poptávka po bydlení stále roste

16.01.2015 /

Již řadu let se naše společnost specializuje na lokalitu Praha 5. V současné době máme v této lokalitě v nabídce zejména starší byty. Zájemcům o novostavby však můžeme nabídnout nové byty v projektech Rezidence Hlubočepská, Byty Holečkova, Byty Devonská a stavební pozemky v projektu „Na Farkárně“.

Jako realitní odborníci, kteří se velmi specificky zaměřují na území Prahy 5, můžeme potvrdit, že jde o velmi lukrativní lokalitu, která má rozmanitý přírodní ráz a mnoho tváří. Zahrnuje významné přírodní celky jako např. Dívčí hrady, Barrandovské skály, Prokopské údolí, které jsou oblíbenými místy pro výlety obyvatel přilehlých čtvrtí. Rozsáhlé parky na úpatí Strahova nebo nábřeží Vltavy, ale i park Kampa poskytují obyvatelům Prahy 5 tolik potřebný odpočinek od ruchu velkoměsta. Nejen díky těmto výše uvedeným faktům patří Praha 5 k nejlukrativnějším částem metropole. Perfektní infrastruktura, minimální vzdálenost od centra a nepřeberné množství možností, jak trávit volný čas, tento fakt ještě umocňuje. Praha 5 si v posledních deseti letech prošla významnými změnami a stala se díky tomu druhým centrem Prahy.

Nabídka bytů na Praze 5 je nadprůměrná, jen v uplynulém roce započala výstavba několik nových developerských projektů na lukrativních místech Prahy 5 např. rezidence Sacre Coeur2, Rezidence Na Hřebenkách, nebo atraktivní projekt Byty Holečkova, ale současně je zde dostatek bytů v již dokončených projektech, např. Rezidence Hlubočepská v Prokopském údolí, nebo v projektu Byt Devonská a Barrandov Hills na Barrandově, které svým klientům také nabízíme.

V tomto a příštím roce předpokládáme zvýšení počtu starších bytů na prodej v lukrativních částech Smíchova, díky prodeji zprivatizovaných bytů, kterým bude končit omezení prodeje stanovené na 3 roky.

Na druhou stranu poptávka po bydlení v Praze stále roste a na Praze 5 tomu není jinak. Ceny nemovitostí začaly stoupat a u bytů 2+kk a 2+1 díky vysoké poptávce dokonce velmi výrazně. Tento trend jsme zaznamenali zejména na Smíchově a v Košířích. Menší byt jsme schopni díky interní databázi klientů prodat do 14 dnů.

Volných stavebních pozemků na Praze 5, zejména na Smíchově a v Košířích, je nedostatek, protože lokalita je stavebně ustálená, ale i přesto se objevují nové projekty jako třeba „Na Farkárně“, kde naše kancelář nabízí tři lukrativní stavební pozemky o výměře 500 a 1000 m2 v ulici Mikšovského na Malvazinkách. Tyto pozemky jsou včetně stavebních povolení na výstavbu rodinných domů. Více info v naší RK.

Ondřej Velemínský
manažer pobočky Smíchov

KOVA Reality s.r.o.
náměstí Kinských 76/7
150 00 Praha 5-Smíchov
Tel.: +420 723 200 200
+420 810 100 100
veleminsky@kova.cz
www.kova.cz

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+