Praha 5: Rychle se rozrůstající lokalita

17.01.2015 /

Praha 5 zažívá v posledních letech boom. Administrativní budovy zde rostou jako houby po dešti, ale ani rezidenční development v tomto městském obvodu nelení. A není se čemu divit, v této lokalitě je výborná občanská vybavenost a protíná ji několik velkých přírodních parků se spoustou zeleně, vybízející ke zdravému životnímu stylu.

Společnost Trigema započala v minulém roce stavbu SMART bytů v Nových Butovicích. V rámci projektu SMART byty vzniknou ve dvou etapách dva bytové domy s téměř 300 byty a prostorami pro komerční využití, pro které bude vybudováno podzemní P+R parkoviště. Součástí projektu je i proměna navazujícího veřejného prostranství mezi stanicí metra a radnicí Prahy 13, které se promění ve skutečnou promenádu.

Na obnovené pěší zóně v těsné blízkosti bytového domu vznikne mezi pásy zeleně prostor pro dočasné instalace uměleckých děl různých autorů, studentů i návštěvníků Nových Butovic.

Centrem uměleckého života se stane Czech Photo Centre, galerie české fotografie spojená s kavárnou. Před galerií budou vybrané historické fotografie přeneseny do kamenné mozaiky chodníku, soudobá fotografie se zobrazí přímo na LED stěnu fasády a v rámci parteru je navržena i velká plastika fotoaparátu. Proměna bulváru by mohla být dokončena ve druhé polovině roku 2016.

Ing. Marcel Soural
generální ředitel
společnosti Trigema

Trigema a.s.
Explora Business
Centre – budova Jupiter
Bucharova 2641/14
158 00 Praha 5
Tel.: +420 800 340 350
trigema@trigema.cz
www.trigema.cz

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Bytové novostavby v Praze 5

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+