Brno-střed: Pozitivní změny v roce 2015

20.02.2015 /

Každé centrum města nabízí svým obyvatelům výbornou infrastrukturu, skvělou dopravní dostupnost a městský způsob života. Ne jinak tomu je i ve středu moravské metropole. S centrem měst je spojeno rovněž i problémové parkování. Tohle už střed Brna netrápí. V letošním roce bude pozitivních změn vícero.

Lepší parkování

Brno-střed – nenajdete tu ani zhoršené ovzduší, ani hluk. Od loňského roku se řeší už i problém s parkováním, který zastupitele hodně trápil. Vše ulehčil nový parkovací dům, jehož vznik iniciovala sama městská část. V centru Brna tak přibylo 88 nových parkovacích míst, a to na Kopečné ulici. Do provozu byl parkovací dům uveden již o prázdninách 2014.

Nového kabátu se v roce 2015 dočká i Zelný trh. Rekonstrukce již probíhá a bude dokončena v květnu tohoto roku. Jde o velmi rozsáhlou stavební akci, proto není divu, že se její dokončení trochu protáhlo. Podle informací investora, tedy statutárního města Brna, jsou průtahy způsobeny zdlouhavým archeologickým průzkumem v centrální části náměstí. Ten měl původně trvat jen 10 dní, nakonec se však protáhl na téměř čtyři měsíce. Prodloužení si sice vyžádá jistě omezení pro prodejce, ale změna bude určitě stát za to. Historické náměstí Zelný trh se s koncem oprav podle plánů investora a architektů promění v odpočinkovou zónu, kde si lidé nejenom nakoupí ovoce a zeleninu, ale budou se zde moci také zastavit, odpočinout si a posedět. Budou zde vysázené nové stromy, jsou zde navržené nové vodní prvky před Moravským zemským muzeem apod. Pěší se mohou radovat z nových laviček a cyklisté ze stojanů na kola, které zde budou instalovány. Součástí rekonstrukce je také instalace tří podzemních kontejnerů na separovaný odpad, a to v ústí do ulice Starobrněnské.

Boj proti kriminalitě

Radnice městské části Brno-střed se rovněž snaží aktivně bojovat proti kriminalitě. Proto ve spolupráci s Městskou policií Brno vydala publikaci „Nenechte se zaskočit – Průvodce seniora rizikovou situací“. Už z názvu je patrné, že jde o brožuru určenou zejména starším lidem. I přesto se rady mohou hodit kterémukoli občanovi města Brna. Dozvíte se např., kam se obrátit při řešení sousedských sporů, jak zabezpečit svůj dům či byt před vloupáním, co si počít v případě domácího násilí a mnoho dalšího včetně příběhů ze života nebo důležitých kontaktních adres.

Zdroj: www.stred.brno.cz

Novou publikaci „Nenechte se zaskočit – Průvodce seniora rizikovou situací“ seženete zdarma na vrátnici budovy radnice na Dominikánské 2, v domovech pro seniory a zcela volně je ke stažení ve formátu pdf na stránkách městské části Brno-Střed.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+