Mateřská školka jako součást developerského projektu. Nový trend nebo dobrý počin developera?

25.03.2015 /

Developerský trh v Praze zažívá v posledních letech doslova žně. Metropole se viditelně rozpíná do všech stran, vznikají zcela nové lokality a zájem lidí je obrovský. V minulosti jsme se již setkali s tím, že se developerské společnosti podílely rovněž na zlepšování úrovně služeb a budování zázemí v okolí svých projektů, ale rozhodně to není pravidlem a ne vždy to dělají dobrovolně. Nastává nová éra? Je to nový trend nebo počin dobře smýšlejících firem?

Cílem takového počinu je pochopitelně a zcela logicky zvelebit danou oblast a zatraktivnit pro nové obyvatele. V praxi to bývá buď tak, že si městská část klade podmínku při schvalování výstavby projektu, nebo přijde společnost sama s vlastní iniciativou na zlepšení prostředí v blízkém okolí projektu. Místní se tak díky výstavbě dočkají nejen vylepšení infrastruktury, dopravní obslužnosti s vybudováním nových zastávek nebo třeba nových dětských hřišť či parků, o čemž jsme již v našem magazínu psali. Takové počiny nás samozřejmě těší a rádi na ně upozorníme.

Bydlení na „zelené louce“ už tolik neláká!

Lepší služby uvítá každý a praxe ukázala, že bydlení na zelené louce či bývalém poli už neláká. Klienti si začali více vybírat, a to kvitujeme s povděkem. Naší radou proto je, máte-li zájem o bydlení v novostavbě, vyplatí se informovat. A to nejen u developera, ale třeba i na úřadě příslušné městské části, která o případné realizaci všech změn jistě ví. Může to být jedno z hledisek, které sehrají nakonec velkou roli při vašem výběru. Trend otročiny za volantem při vození ratolestí na kroužky už tedy naštěstí pominul a lidé chtějí vše v jednom – přírodu, klid i služby a dopravní dostupnost do centra. A trh jim vychází vstříc. Stejně jako např. projekt Čakovický park.

Nová mateřská školka v Čakovicích

Příklady táhnou, a tak jsme vybrali ze všech jeden aktuální. Je jím projekt Čakovický park, který realizuje společnost M&K Development, a.s., která se aktivně podílí na zlepšení infrastruktury a služeb v této části Prahy. Jak? Právě díky vzrůstající nové zástavbě v severní části Čakovic rozhodlo zastupitelstvo městské části o nutnosti zřízení další mateřské školy v dané lokalitě. Z rozsáhlého výběrového řízení na realizaci nové mateřské školy byla v roce 2006 vybrána právě společnost M&K Development, a.s., která se do něj rovněž přihlásila. Jeho realizací se zařadila do velmi úzkého okruhu developerů, kteří dokáží ve svých projektech připravit a zrealizovat občanskou vybavenost v takto nadstandardním rozsahu. „Tuto budovu jsme dokončili v létě 2008. Prvního září tak školka přivítala nové žáčky,“ komentuje projekt Ing. Ivan Ševěček, ředitel realizace a přípravy z M&K Development, a.s. Nové předškolní zařízení uvítali nejen majitelé nových bytů, ale všichni občané.

Navýšení kapacity mateřské školy

„Další mateřská škola, která bude součástí bytového domu, přímo navazuje na projekt, který jsme zde již v roce 2008 realizoval. Bude opět provozována městskou částí. Naším společným cílem je rozšíření stávající kapacity současné školky (která zahrnuje již teď 4 třídy pro více než 100 dětí), aby pokryla nároky nových i stávajících klientů na tuto lokalitu,“ říká Ivan Ševěček.

Výstavba by měla být zahájena už nyní v březnu a dokončena pak v druhé polovině roku 2016. Věříme, že developerských společností se zájmem o zlepšení prostředí i služeb v daných lokalitách bude v budoucnu přibývat a nám všem se díky tomu bude dobře žít.

Mateřská školka v Čakovicích se rozrůstá

  • Projekt vznikl na základě dohody s městskou částí. Školka bude využívat komerčních ploch v bytovém domě.
  • Děti budou mít k dispozici zahradu o velikosti 400 metrů čtverečních s dětským hřištěm. Počítá se s kapacitou 2 třídy, tedy 56 dětí. Pobyt dětí ovšem nebude omezen jen na hřiště a zahradu.
  • Velkou výhodou je totiž sousedství rozsáhlého zámeckého parku s naučnou stezkou a přítomnost okolních hřišť pro rozvoj pohybových aktivit dětí.

Nové náměstí jako centrum všeho dění

Dokončením mateřské školy vznikne kompletní „náměstí“ – centrum dění a života v projektu. V komerčních prostorech v ostatních budovách Čakovického parku najdete již dnes obchod, kavárnu a brzy i restauraci a cukrárnu.

M&K Development, a.s., tak realizuje zcela odlišný koncept řešení bydlení. A nutno říci, že evidentně úspěšně. Důkazem je i fakt, že Čakovický park je dlouhodobě oceňovaným projektem z řad veřejnosti, k čemuž nemálo přispěly právě aktivity tohoto developera. V roce 2014 se stal dokonce potřetí absolutním vítězem v soutěži Realitní projekt roku, a to na základě hlasování veřejnosti.

Projekt Čakovický park aktuálně

Čakovický park dokonale splňuje náročné požadavky dnešních klientů. Největším pozitivem je přítomnost zámeckého parku, který na projekt přímo navazuje a který slouží k volnočasovým aktivitám všech generací. Projekt se vyznačuje moderním řešením, velkou variabilitou dispozičních řešení, dostatečným množstvím služeb v okolí a dobrou dopravní obslužností. V únoru byl zahájen prodej bytových jednotek v budově „E, F“ – Eukalyptus, Frézie. Nové bytové jednotky nabízejí dispozice od 1+kk až do 4+kk. Byty mají chytře řešené dispozice s prostorem pro vestavné skříně nebo praktickou komoru. V každém z nich je balkon nebo terasa, některé byty v prvním nadzemním podlaží mají předzahrádky.

Více na www.cakovickypark.cz.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+