Inspirace z jarních veletrhů o bydlení

08.04.2015 /

Jaro je tu, a to je ten správný čas pro inspiraci. A tak jsme nelenili a vyrazili na soubor jarních veletrhů FOR HABITAT, který se uskutečnil na konci března v pražských Letňanech. K vidění toho bylo opravdu požehnaně. Na své si přišli všichni milovníci dobrého bydlení. Jestli jste to nestihli, máme pro vás malou rekapitulaci.

Letos se v Letňanech představilo úžasných 585 vystavovatelů ze všech koutů republiky i ze zahraničí. Představili zde trendy a novinky z oblasti interiérového designu, realizace zahrad, vybavení interiérů, stavby nového domu či rekonstrukce stávajícího bydlení. Zahájení veletrhů a slavnostního otevření nového Kongresového sálu s kapacitou 650 sedících lidí se ujala ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová, radní pro kulturu a památkovou péči hlavního města Prahy Jan Wolf a předseda představenstva ABF Pavel Sehnal. Za prodloužený víkend prošlo areálem více než 34 000 návštěvníků, což je v porovnání s rokem předchozím o 7 % více. Co se nám podařilo pro vás objevit?

TOP trendy styly současnosti

Chcete-li vědět, zda se váš vkus ubírá tím správným směrem, pak pro vás máme 4 žhavé trendy styly, které zde byly představeny, a to Industrial, Orient, Neutral a Mix Mash. Zatímco v prvním případě nezkazíte nic moderními jednoduchými tvary, kovem a tlumenými barvami, v Orientu budete mít prostor pro fantazii mnohem větší. Představuje totiž obrovskou škálu barev a orientálních ornamentů, ze kterých můžete vytvořit neuvěřitelné interiéry. Pro moderní lidi s jasnou vizí je pak vhodný styl Neutral. Typické jsou pro něj příjemné pastelové barvy a neutrální vzhled interiéru, který rozhodně nemusí postrádat výjimečné designové kousky a nápaditost. Jednoznačně „nejodvázanější“ je ovšem styl poslední se specifickým názvem Mix Mash. Co je pro něj typické? Mixování všeho, na co přijdete. Hýří barvami, spojuje nejrůznější materály i styly. Může zprvu působit jako chaos, ale při správném použití barev a materiálů působí velmi pěkně.

Po stopách přírody

Nejen přírodní materiály jako dřevo, kámen a další provázely návštěvníky všemi halami jednotlivých veletrhů. Inspirace přírodou je patrná již několik let a dá se říci, že letos graduje. Co na stěnu? Třeba jen květiny! Zelené stěny totiž doslova ovládly výstaviště. Jestli se o bydlení zajímáte, víte, že tzv. hydroponie, jak se zeleným stěnám říká, není úplnou novinkou. Objevila se na veletrzích už asi před třemi lety. Dnes ovšem dosáhla na špičku dokonalosti. A to zejména ve způsobu provedení závlahy i umístění samotných rostlin. K vidění byly jak speciální systémy se zabudovaným samozavlažováním, tak třeba i hravě barevné magnetické úchyty. Člověk si zkrátka vybere, co mu vyhovuje.

LED světlo? Na nábytek, do knihovny i na zahradu!

Světlo dokáže vytvořit nesčetně podob interiéru a probudit v nás nejrůznější nálady. Designéři to dobře vědí. LED světlo má proto velkou budoucnost. Osvětlené police, svítící nábytek, LED proužky jako dekorace – takový je zkrátka trend, který razí designéři v moderních domácnostech a lidé ho milují. O úspory se nikdo nebojí, neboť „LEDky“ jsou na energii nenáročné a dokážou přitom mnohé. Nebojte se tedy vpustit světlo do vašeho domova i života.

Novinek na veletrzích byla samozřejmě celá řada a do jednoho článku se nám logicky všechny vejít nemohly. Postupně se vám budeme v průběhu roku snažit přinést i ty další, které by neměly ujít vaší pozornosti. Sledujte proto náš internetový magazín Realcity, kde se dozvíte více.

Umělý živý plot – na balkon i do interiéru

Nechce se vám čekat několik měsíců nebo dokonce let, než vám vyroste živý plot a zakryje výhled k sousedům? Žádný problém! Pořiďte si umělý. Umělý živý plot je vlastně umělá květena obepínající se kolem plotového dílu nebo klasického pletiva. Vybrat si můžete z mnoha typů a vypadá skoro živě. A k čemu to je? Příroda je samozřejmě vždycky lepší, ale jako varianta na balkon, kde chcete mít trochu soukromí, nebo pro ty, co nemají čas starat se o ten přírodní, proč ne. Určitě lepší než nevzhledná zastiňovadla, starý plesnivý rákos či špinavé, třicet let staré sklo. Umělý živý plot je stále zelený a bezúdržbový. Plnit funkci soukromí před zvědavými sousedy bude stoprocentně a odpadne nejen zalévání, ale i stříhání.

Za prodloužený víkend prošlo areálem PVA Expo v Letňanech více než 34 000 návštěvníků, což je v porovnání s rokem předchozím o 7 % více.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+